Prijava

Vaša prijava

Bjelica odlučio: Beli ne ide kod Zokija Mamića, ostaje u Dinamu


Donedavno je Iyayi Atiemwen bio najbolji igrač Gorice, apsolutna prva violina sastava Sergeja Jakirovića, ali već na početku zimskog prijelaznog roka Beli je postao “modri”, potpisao ugovor s Dinamom i napravio novi korak u svojoj karijeri. Dugo se provlačilo pitanje odštete, u javnost je izašao podatak da je Gorica za Nigerijca dobila nešto više od 2,5 milijuna eura, a sporno je bilo je kakva je točno Atiemwenova sudbina. Odnosno, hoće li doista zaigrati za Dinamo ili zasad ipak neće…

Kombinacija po kojoj bi do kraja sezone ostao na posudbi u Gorici otpala je u startu, a onda se pojavila nova – Beli odlazi kod Zorana Mamića u Al Ain, najbolji klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ni sam igrač nije imao ništa protiv, spominjala se “naknada” od oko 650.000 eura, koliko bi Arapi platili za tih šest mjeseci posudbe, nakon čega bi se Atiemwen na ljeto vratio u Maksimir. Međutim, posljednje informacije kažu kako ni od toga neće biti ništa.

– Hajrović nema pravo nastupa u prvoj utakmici protiv Viktorije Plzen, a za tu poziciju ozbiljan kandidat je Kadzior. Iako, imamo dovoljno opcija, a jedna od njih je i Atimwen – rekao je prije nekoliko dana trener Dinama Nenad Bjelica i tako najavio da je ostanak u modroj svlačionici sve ozbiljnija opcija.

Ako je vjerovati informacijama iz Maksimira, sad je i jedina. U Dinamu nisu željeli riskirati, budući da bi Al Ain imao pravo na ljeto otkupiti Nigerijca za 4,5 milijuna eura, što bi u modru blagajnu donijelo gotovo tri milijuna eura zarade, ali i potencijalnu opasnost da ostanu bez igrača kojeg očito silno žele u svome kadru. I tako je na kraju došlo do toga da Beli ostaje igrač Dinama i ulazi u konkurenciju za prve utakmice proljetnog dijela sezone. Prvi je na redu Rudeš, zatim Istra, a onda slijedi taj prvi ogled europskog proljeća, protiv češke momčadi…

Budući da je Atiemwen potpisao za Dinamo u vrijeme dok je momčad bila na pripremama u Turskoj, da nije odradio još niti jedan trening s novim suigračima, teško je očekivati da će odmah ući u žrvanj, no svakako je u kombinacijama. Čeka ga iznimno težak posao u borbi za mjesto u momčadi, jer za četiri pozicije koje pokriva konkurenti su svi ovi igrači: Oršić, Hajrović, Olmo, Gojak, Moro, Kadzior, Šitum… Ni u vrhu napada gužva nije ništa manja, tu su i Gavranović, i Petković, i novi igrač Andrić, a sve to znači da će trener Bjelica imati slatke brige.

Neće Belom biti lako, to je sasvim sigurno, no bude li nastavio s partijama kao u Gorici, nije nerealno očekivati da će se uskoro isprofilirati kao najbolje rješenje, da će se i Bjelica “zaljubiti” u kvalitete ovog ludo brzog, tehnički moćnog i nogometno iznimno inteligentnog igrača… Budući da Dinamu slijede povijesne utakmice u sklopu tog toliko iščekivanog europskog proljeća, trebat će mu svaka pomoć koju može dobiti. A Beli će tu, vjerujte, imati puno toga za reći.