Prijava

Vaša prijava

Matošević i Zenko idu na posudbe: Otišli po minutažu u Siget i Sesvete


Pet dana prije prve utakmice u proljetnom dijelu prvenstva, protiv Rijeke na Rujevici u nedjelju u 17.30 sati, u HNK Gorici odlučili su malo prorijediti kadar. Dvojicu svojih mladih igrača, ofenzivca Dinka Matoševića (21) i veznjaka Adriana Zenka (20), poslali su na posudbe kako bi im omogućili da se kroz bitno veću minutažu nego jesenas pokušaju dokazati, pokazati koliko vrijede, možda se i nametnuti treneru Sergeju Jakiroviću u planovima za sljedeću sezonu.

Proljeće će tako Matošević provesti u dresu Hrvatskog dragovoljca, trenutačno 13. momčadi na tablici 2. HNL, koju vodi iskusni trener Krešimir Sunara. Iako je rodom iz Nove Gradiške, Dinka se već praktički smatra domaćim igračem, budući da je u Goricu došao još u ljeto 2013., kad mu je bilo samo 15 godina. Do tad je bio u niželogaškoj Mladosti iz Cernika, ali i Cibalijinoj školi nogometa, da bi kroz omladinski pogon Gorice došao do prve momčadi. Prošle sezone, u pohodu na prvu ligu, Matošević je odigrao 21 utakmicu, zabio šest golova, no u prvoligaškoj konkurenciji išlo je kudikamo teže. Protekle jeseni skupio je samo 36 minuta na terenu i logično je bilo potražiti sreću u momčadi u kojoj će imati puno više prilika.

Zenko će, pak, proljetni dio sezone odraditi u dresu Sesveta, nakon jesenskog dijela šeste momčadi 2. HNL. Tamo će ga dočekati mlada momčad, perspektivni trener Dino Babić, ali i puno više prilika. Zenkova priča kaže da je, nakon što je kao dječak bio u Hrvatskom dragovoljcu, pa prošao Dinamovu školu, kao izlazni junior došao je u Goricu u ljeto 2017. Prošle godine odigrao je čak 28 utakmica, kao vezni igrač četiri puta bio je strijelac, ali u prvoligaškoj jeseni ostao je na marginama, skupivši samo 14 minuta na terenu. Za Sesvete će svakako biti pojačanje, a u klubu u kojem je radio prije Gorice pozorno će ga pratiti i trener Jakirović.