Prijava

Vaša prijava

Fenomen zvan “Baka servis”: Zašto je dobar, a zašto možda baš i nije


Svake godine povodom Tjedna psihologije organiziramo tribinu s temom iz svakodnevnog života obitelji koju želimo popularizirati, o kojoj stručnjaci mogu ponešto reći. Ove godine to je ‘Baka servis’, tema o kojoj sve bake, majke i unuci ponešto znaju. Ono što ne znaju, mogu čuti upravo na ovoj tribini, najavila je ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Sanda Puljiz Vidović tribinu pod punim nazivom “Baka servis – da ili ne?”

Usluge čuvenog i često neophodnog “baka servisa” koriste brojne obitelji u našem okruženju. Prednosti koje to donosi jako su dobro poznate svima onima koji ga koriste, no postoje tu i neki nedostaci, o kojima će govoriti stručnjaci, unuci, djedovi i bake, svekrve, punice i mame.

– Na tribini će sudjelovati Gorana Hitrec, psihologinja u mirovini i baka, Blaženka Šimrak, defektologinja u mirovini, također baka, zatim Sanja Šipušić Komar, psihologinja iz naše Srednje strukovne škole, ujedno i majka, te Matija Dražetić, učenik Osnovne škole Vukovina, član velikogoričkog Vijeća mladih i unuk – nabrojila je ravnateljica Puljiz Vidović, po struci psihologinja, koja će moderirati ovu tribinu.

Zakazani termin je 20. veljače, tribina će biti u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta.

– Ulaz je slobodan, ali poželjno je da se zainteresirani prijave na našu Facebook stranicu ili na našu e-mail adresu info@centar-dmo-vg.hr – apelira ravnateljica te zaključuje:

– Nastojali smo dovesti što više psihologa na tribinu baš zato što se radi o Tjednu psihologije, pa ćemo malo čuti i struku što kaže o ulozi bake, tako da bi moglo biti jako zanimljivo.