Prijava

Vaša prijava

Gorička ekipa osvaja Dansku: ‘Ines, Igor, Petar i Dominik mogu jako puno!’


Evo nas u Kopenhagenu, nakon malo manje od tri sata doletjeli smo do ovdje, a sad nas čeka još nekih pola sata leta do Aalborga. Nitko od nas još nije bio u Danskoj, tako da se veselimo i turističkom dijelu jednako kao natjecateljskom, javio se s aerodroma u danskom glavnom gradu Goran Živković, trener u karate klubu Velika Gorica, u ovom slučaju u ulozi izbornika hrvatske juniorske reprezentacije.

Od petka do nedjelje u Aalborgu je Europsko prvenstvo za kadetkinje i kadete, juniorke i juniore te mlađe seniorke i mlađe seniore, a dio hrvatske reprezentacije je i četvrto karatista iz Karate kluba Velika Gorica.

– Ines Grdenić nastupit će u konkurenciji mlađih seniorki, u kategoriji do 50 kilograma, Igor Vrban i Petar Orešković borit će se među juniorima, Igor u teškoj kategoriji, iznad 76, a Petar do 61 kilograma, dok je Dominik Kučan kadet, i to u kategoriji do 63 kilograma – nabrojao je Živković.

Iza svih njih su naporne pripreme, a sav uloženi trud na naplatu bi trebao doći u ova tri dana.

– Svi su dobri, za svo četvero vjerujem da mogu puno napraviti, ali koliko će uspjeti, tek ćemo vidjeti. Na ovakvim turnirima puno toga ovisi o ždrijebu, o formi toga dana, o puno sitnica, ali i o dozi sreće, koju moraš imati u ovako jakoj konkurenciji. Kao trener u našem klubu iznimno sam sretan što ponovno imamo četiri predstavnika, kao i lani u Sočiju. Jedina promjena je što je prošle godine s nama bila Mia Mijović, a sad je tu Dominik Kučan – istaknuo je trener Živković.

Prvi će, u petak, na borilište izaći kadetkinje i kadeti, a mi ćemo s posebnom pažnjom pratiti što može Dominik. U subotu je red na juniorke i juniore, tu ćemo navijati za Igora i Petra, a u nedjelju će se boriti mlađe seniorke i mlađi seniori, uključujući i našu Ines. Velika je stvar već i sama činjenica da je četvero naših karatista uopće izborilo nastup na kontinentalnom prvenstvu, sve više od toga bit će samo dodatni bonus. Sretno, ekipa!