Prijava

Vaša prijava

Postani najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik


Do kraja veljače otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, odnosno poljoprivrednicu koji četvrtu godinu zaredom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke Marijana Petir.

– Iznimno se veselim novim inovativnim, kreativnim i održivim projektima, od kojih će naše stručno povjerenstvo odabrati pobjednika, ali i deset najboljih projekata. Sve njih ugostit ću u Bruxellesu, gdje će imati priliku upoznati se s radom europskih institucija i upoznati mlade poljoprivrednike iz cijele Europe – rekla je Petir.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života sa svojim projektima, koji su tijekom 2018. godine ili završeni ili bili u provedbi.

– Proteklih smo godina upoznali sjajne mlade ljude, koji su odlučili ostati u Hrvatskoj, živjeti na selu i baviti se poljoprivredom. Oni pokazuju da se i u teškim trenutcima može biti uspješan, a ovaj natječaj je samo mali doprinos da njihove pozitivne životne priče predstavimo široj javnosti – dodala je Petir.

Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.