Prijava

Vaša prijava

Dan za bicikl: Ovaj petak idealan je dan za pedaliranje do posla…


Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao i ove se godine obilježava u petak, 8. veljače, u organizaciji Sindikata biciklista. Zagreb je pobijedio tri godine zaredom, s najvećim brojem građana koji su tog dana biciklirali na posao, a prošle je godine vodeći bio Novi Sad. Vrijeme će biti relativno lijepo, sunčano, nekih pet, šest stupnjeva… Ukratko, ugodno za bicikliranje.

Činjenica je da većina ljudi iz našeg kraja radi u Zagrebu, no postoje i uporni biciklisti koji će umjesto automobila radije sjesti na bicikl i otpedalirati do posla. Osim što ćete izbjeći iritantne gužve i uštediti novac, u obzir treba uzeti i prednosti koje fizička aktivnost pruža – veća efikasnost na radnom mjestu, jači imunitet i bolja kondicija. Voziti se možete u bilo koje doba dana, bilo gdje, sami ili u društvu obitelji ili prijatelja, a sve što vam je potrebno su dobar bicikl, kaciga, odgovarajuća obuća i slojevita odjeća. Jednostavnost, ekonomičnost i lakoća upotrebe bicikla učinila su ga popularnim po cijelom svijetu. Ne biste vjerovali, no dio poslodavaca u Hrvatskoj materijalno potiče svoje djelatnike za bicikliranje do radnog mjesta.

Inicijativa Winter bike to work day je 2013. godine pokrenuta u Kanadi, kao prijateljsko natjecanje među gradovima i zemljama svijeta, a održava se drugog petka u veljači. Ukoliko ste zainteresirani, možete se prijaviti na stranicama Inicijative: http://www.winterbiketoworkday.org


Srdačno vas pozivamo na izložbu