Prijava

Vaša prijava

E, sad je sve na svome mjestu: I gorički Ronaldo će nositi sedmicu!


Prošlog četvrtka sletio je u Veliku Goricu, znatiželjno promatrao sve oko sebe, uzeo dres s brojem 13 i natpisom Deaconu iznad broja, fotografirao se pa odjurio na prvi hrvatski ručak. Tjedan dana poslije gorički Ronaldo već iza sebe ima dva dana medulinskih priprema, utakmicu protiv Rijeke odrađenu u ulozi navijača, a uspio je i pronaći stan, priviknuti se na novu sredinu… I promijeniti broj na dresu. Više nije u igri “nesretna” trinaestica, sad je stvar puno prikladija okolnostima. Tako će Ronaldu na dresu pisati “D. Ronaldo”, a na leđima će biti sedmica…

– Nosio sam sedmicu i dok sam bio u Nizozemskoj, drag mi je taj broj, ali naravno da broj ne igra. Važno je samo kako ću ja igrati, što ću donositi momčadi na terenu, a nadam se da mogu puno pomoći – sa smiješkom je rekao Roni, kako se sam predstavlja.

Puno je priča oko njegova imena, to je nekako najatraktivnije javnosti, ali realnost kaže da je, kad već govorimo u ovim planetarnim relacijama, sličniji – Messiju. Fina lijeva noga, sjajan dribling, jak na lopti…

– Tko mi je draži, Ronaldo ili Messi? Ne mogu izabrati između njih dvojice, obojica su legende ovog sporta i doslovno je nemoguće odlučiti koji je bolji – izbjegava odgovor Ronaldo.

Moguće je da mu sve te “ronaldovske” priče pomalo idu na živce, iako to neće ni na trenutak pokazati, no sasvim je jasno da jedva čeka da krenu utakmice, da počne igrati.

– Ovdje sam tjedan dana i mogu reći da se osjećam odlično. Od prvog dana svi suigrači su me primili kao člana obitelji, a takav mi je i dojam o cijelom klubu, kao da su svi zajedno velika obitelj – dodao je 21-godišnji Rumunj.

Polako se uhodava u svoj novi život, u grad koji mu je postao novi dom.

– Koliko mi se čini na prvu, ovaj grad diše za nogomet. Miran je i ugodan za život, što je jako dobro jer se mogu potpuno koncentrirati samo na nogomet – ističe Deaconu, koji je objasnio kako je došlo do toga da iz rumunjske Concordije dođe u Goricu:

– Gorica me dugo pratila, ljudi iz kluba kontaktirali su mog agenta, a ja sam od prvog trenutka bio vrlo zainteresiran za tu opciju. Imao sam i drugih ponuda, ali Hrvatska je bila moj prvi izbor. Vjerujem da ovdje imam mogućnost za brz napredak, hrvatska liga i hrvatski nogomet brzo se razvijaju i svjestan sam da mi dobre igre ovdje otvaraju vrata i prema najjačim svjetskim ligama. Kad sam vidio da i Gorici ide dobro već u prvoj sezoni u prvoj ligi, više nije bilo dvojbi. I stvarno sam sretan što sam ovdje.

Bude li onakav kakvog ga očekujemo, bude li u Gorici pokazivao ono što je pokazivao u dresu bivšega kluba, lako je moguće da završi i u rumunjskoj reprezentaciji. U ovom slučaju mladoj reprezentaciji, budući da su Rumunji, jednako kao i njihovi vršnjaci iz Hrvatske, izborili nastup na Euru U-21 ovog ljeta.

– Moj glavni cilj je izboriti Europu s Goricom. Naravno, budem li igrao dobro u svemu tome, budem li zabijao i asistirao, vjerujem da mogu doći i do reprezentacije – optimističan je Ronaldo.

Prvi korak u toj misiji trebao bi napraviti u subotu (15 sati) u Koprivnici protiv Slaven Belupa, očekuje se da će Ronaldo s brojem sedam tamo debitirati za Goricu.

– U dobrom je stanju, prošao je cijele pripreme u Španjolskoj sa svojim bivšim klubom, odigrao je i tri utakmice po 90 minuta, što je jako, jako važno. Proći će sigurno još jedna faza prije nego što se potpuno prilagodi na našu igru, na sve naše zahtjeve, ali važno je da on zna igrati nogomet. Vidjeli smo to i dok smo ga skautirali, smatram da nam može pomoći, rasteretiti nas na poziciji ‘desetke’, na kojoj se najbolje snalazi. Bit će sigurno u konkurenciji za ovu utakmicu, no tek ćemo odlučiti hoće li početi ili će ući s klupe – rekao je trener Sergej Jakirović.