Prijava

Vaša prijava

Pola Gorice ide u Koprivnicu: Jedan navijački bus pun, već se puni i drugi!


U želji da nagrade svoje navijače za vjernost i iskazanu ljubav prema klubu, u HNK Gorici odlučili su počastiti sve koji to žele gostovanjem u Koprivnici. Klub časti prijevozom, a u suradnji sa dugogodišnjim sponzorima i partnerima, Klarom i Cetinom, pripremljeni su i sendviči te voda za svakoga tko se odluči prijaviti za nogometni izlet u Podravinu. I čim je objavljeno da su se u klubu odlučili na ovakav potez, turopoljski nogometni kibici oduševljeno su prihvatili inicijativu i reagirali – fenomenalno!

Konkretno, u prva tri dana prijavilo se nešto više od 70 ljudi, što znači da je “jedan i pol” autobus već pun. Ima tu i starih, i mladih, i muškaraca, i žena, pa čak i male djece!

– Kad sam vidio obavijest iz kluba, odmah sam prijavio sebe, kćer i sina. Ona ima šest godina, on četiri, kažu mi neki prijatelji da su možda premali, ali uvjeren sam da će uživati u svemu ovome, bit će im to lijep cjelodnevni izlet. Jako sam sretan što smo došli do toga da bez problema mogu povesti djecu tog uzrasta na jedno ovakvo gostovanje, budući da znam da su navijači Gorice odreda normalni ljudi, da nikad nema nikakvih ekscesa, a takvi su i ljudi u Koprivnici. Ma siguran sam da ćemo svi skupa uživati – rekao nam je navijač Marin.

I nije jedini koji se odlučio na ovaj naizgled neobičan potez. Tako to ide s navijačima Gorice, među kojima ima onih koji se predstavljaju kao Šljakeri, onih koji se nazivaju Good Boysi, ali i onih koji se ne nazivaju nikako. Nego žele samo uživati u druženju, u nogometu, u putovanju koje traje nepunih sat i pol u jednome smjeru. Gorica je već neko vrijeme prepoznata kao klub koji mijenja trendove u HNL-u, a očito ništa drukčije nije ni s njezinim navijačima i simpatizerima, kojih je iz dana u dan sve više.

– Navijač sam Hajduka od malih nogu, znao sam ići i na gostovanja po cijeloj Hrvatskoj, ali nekako se poklopilo da nikad nisam bio u Koprivnici. A sad se, eto, dogodilo da tri dana prije utakmice lovim mjesto u autobusu za Koprivnicu zbog Gorice, koja je također moj klub. Iskreno, na trenutke ni sam ne mogu vjerovati koliko me sve ovo obuzelo, koliko uživam pratiti klub iz svoga grada – kazao nam je navijač Domagoj.

I opet, nije jedini koji je zbog Gorice pomalo u drugi plan potisnuo klub za koji navija cijeli život, bio to Dinamo, Hajduk ili netko treći. Iz kluba sad pozivaju sve zainteresirane, koji to još nisu učinili, da se prijave za putovanje u Koprivnicu. Kako bi navijači dobili više vremena za definitivnu odluku, čak su i produžili rok za prijavu, pa se može prijaviti sve do subotu prijepodne.

Autobusi će svoje motore upaliti u subotu u 13 sati, nadamo se da će na kraju oba biti dupkom puna, a sasvim je sigurno da nitko, zahvaljujući Klari i Cetini, neće ostati ni gladan ni žedan. Kao što je sigurno da nitko iz toga društva nikoga neće vrijeđati, da neće navijati protiv protivnika, nego isključivo za svoju momčad. Jer takvi su, nasreću, navijači Gorice… I uvijek je tu prisutna doza humora, simpatičnih dobacivanja i navijačkih pjesmica koje često zabave čak i protivničke navijače. Ajmo, Gorica, svi u Koprivnicu!


Festival znanosti 2024