Prijava

Vaša prijava

Gorička Osnovna škola Kvaternik uključena u međunarodni projekt!


Grupa iz šestog razreda pod vodstvom mentorice Tihane Opetuk Živković i grupa sedmaša pod vodstvom prof. njemačkog jezika Martine Matezović Biškup, Osnovne škole Eugena Kvaternika uključili su se u međunarodni projekt Innovate Your Dreams (u slobodnom prijevodu Sanjaj inovacije) u kojem sudjeluje oko 100 000 učenika s četiri kontinenta.

Sudionici kroz projektne aktivnosti tijekom sedam tjedana razvijaju brojne kompetencije za budućnost: komunikaciju, suradništvo, inovativnost, maštovitost, zajedničko rješavanje problema, kritičko promišljanje te poznavanje informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Projekt je pokrenuo Microsoftov inovativni edukator i pakistanski učitelj mentor Khurram Whiz.

Svaki tjedan učenike čeka po jedan zadatak. Do sada su izmišljali zanimanja koja bi mogla postojati u budućnosti tražeći tako moguća buduća rješenja trenutno postojećih problema poput bolesti, zagađenja, ratova, siromaštva, nedostatka resursa ili vremena. Promišljali su o tome kako razvoj tehnologije utječe na društvene promjene, crtali stripove, izrađivali plakate i umne mape te na njemačkom i hrvatskom jeziku prezentirali svoj rad dijelu ostalih učitelja i učenika naše škole.

Cilj projekta je pomoći učenicima da se pripreme za izazove budućnosti kroz razvijanje vještina koje će im biti potrebne za uspješnije snalaženje u budućim zanimanjima. Procjenjuje se kako će 65% djece koja trenutno pohađaju osnovnu školu u budućnosti raditi poslove koji danas još uopće ne postoje. Proaktivnost i proširivanje horizonta svakako su odlike koje će ove goričke školarce istaknuti u mnoštvu i pripremiti za zahtjeve tržišta rada u budućnosti!