Prijava

Vaša prijava

Jakirović: I moji igrači su ljudi, nisu roboti, pogreške se mogu dogoditi…


Ljutio se trener Sergej Jakirović na svoje igrače, pokušavao ih voditi kroz utakmicu u Koprivnici, napraviti sve što je u njegovoj momčadi da pokrene i preokrene stvari na terenu, ali bila je ovo jedna od utakmica koje je jednostavno – dogode. I koju treba što prije zaboraviti. Nakon što se iz nje, naravno, izvuku pouke.

– Jako loše smo ušli u utakmicu, pogotovo se to odnosi na prvih 15 minuta, kad je utakmica zapravo i odlučena. Naravno, nikad se moja momčad ne predaje, kao ni ja osobno, ali Slaven Belupo je naš loš ulazak maksimalno iskoristio. Vidjelo se da su željni pobjede nakon niza od pet remija, moram priznati da su bili odlučniji, hrabriji i agresivniji od nas. U tom dijelu bili su puno bolji od nas, a to je na kraju rezultiralo našim porazom – priznao je Jakirović nakon jedne od najlošijih utakmica njegove momčadi ove sezone.

Ivica Sertić, kolega sa suprotne klupe, bio je prezadovoljan, potpuno drugačijeg raspoloženja.

– Trebala nam je ova pobjeda nakon tih pet utakmica u kojima smo uzeli po bod, a meni je žao što nismo već u prvom poluvremenu poveli tri, četiri gola razlike i riješili utakmicu. Naravno da je Gorica, kao i svaki suparnik, nakon toga stvorila neke situacije, pa smo morali strepiti do kraja. Pa još i taj promašeni jedanaesterac… Rekao bih da smo Goricu pobijedili stilom po kojem su oni inače prepoznatljivi, a moja momčad u budućnosti može izgledati samo još bolje – kazao je trener Slaven Belupa.

Nije Jakirović imao problema složiti se s kolegom, svjestan je i on da bi sve skupa izgledalo puno, puno lošije da sjajni Kristijan Kahlina nije imao nekoliko sjajnih reakcija, obrana kojima je držao Gorici glavu iznad vode.

– Apsolutno se slažem da nas je Kahlina zapravo spašavao. Mi nismo bili pravi, nismo bili na nivou i slažem se s kolegom Sertićem da je u prvom poluvremenu moglo biti i 3-0 ili 4-0. Analizirat ćemo što se dogodilo, ali nemamo tu što izmišljati toplu vodu… Dečki znaju što su i koliko dali. Prije utakmice imali smo jedan dogovor, u pripremi je to sve izgledalo lijepo i krasno, a u prvih 15 minuta dogodilo se sve ono što se nikako nije smjelo dogoditi. Znali smo da Belupo ima dobre skakače, dobrog izvođača prekida, ali dogodi se… Nisu roboti, ljudi su, događaju se pogreške, a to je protivnik maksimalno iskoristio – kazao je Jakirović.

Sve misli sad se okreću prema Interu, sljedećem protivniku, u prvoj domaćoj utakmici ovog proljeća. Morat će to biti bolje, kao što će, uvjereni smo, i biti…