Prijava

Vaša prijava

Nekompletni Polet svladao Dinamo Hidrel


Županijski prvoligaš Dinamo Hidrel i rang jači petoligaš Polet iz Buševca u subotu su na igralištu Hidrela u Novom Čiču odigrali svoju prvu pripremnu utakmicu. Jedni i drugi igrali su nekompletni, domaći zbog bolesti, ozljeda i radnih obaveza, a gosti su odmarali dio igrača za susret u Buševcu protiv Segeste u nedjelju (15 sati).

Od prve minute Polet je brzom kombinatorikom zavladao terenom i dominirao. Buševčani su izradili i nekoliko poluprilika koje nisu realizirali, a onda u 14. minuti, nakon kontre, vrlo mladi dinamovci imali su kolosalnu prigodu da povedu. Žugaj se probio sam na vratara Katulića i pucao u svoju desnu stranu, ali ga je gostujući “portir” pročitao i dvostrukom paradom obranio svoju mrežu.

Kazna za neiskorištenu priliku stigla je vrlo brzo, u 16. minuti. Opet su gosti odigrali podužu duhovitu kombinaciju, a u završnici loptu je u mrežu zakucao Ivan Zagorec, povratnik i veliko pojačanje za momčad trenera Marija Paviše. Na sličan način Polet je zabio i drugi gol, u 31. minuti, samo je strijelac ovaj put bio Mario Balinčić, također novi igrač Poleta. U Buševec se vratio i Ivan Landeka, ali nakon ozljede još ne želi ništa forsirati s utakmicama.

Ponajbolji kod Poleta dva Ivana Landeka i Zagorec. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Novi igrači Poleta Filip Dejanović, Mario Balinčić i povratnici Zvonimir Matušin i Ivan Zagorec

Među gledateljima, otac domaćeg igrača Žugaja uporno je spominjao zaleđa, iako je stajao iza gola i nije situaciju mogao dobro vidjeti, kao ni sudac Tomislav Novosel-Ribek, koji nije imao pomoćnike sa strane. Oni smireniji bili su realniji i nisu sumnjali u arbitra, inače prije uvijek korektnog nogometaša više klubova iz Turopolja, koji nije imao razloga da nekoga ošteti. U drugom dijelu utakmice domaći su bili ravnopravniji. Teško je reći svojom zaslugom ili lošijem izdanje gostiju. Bilo je prigoda na obje strane, ali u strijelce se upisao još samo Zagorec svojim drugim pogotkom za konačnih 0:3.

Gužva pred vratima Dinamo Hidrela

DINAMO HIDREL – POLET (B) 0-3
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrela. Gledatelja 30. Sudac: Tomislav Novosel (Kurilovec).
STRIJELCI: 0:1 Zagorec (16), 0:2 Balinčić (31), 0:3 Zagorec (68).
DINAMO HIDREL: Gligorević, Pandurević, Panić, Budin, Ž. Josić, Jambrešić, Šantek, Španiček, Andrišević, Žugaj, Blažević (još su igrali: Nikolić, D. Josić, Sudar, Pudić). Trener Neven Andrišević
POLET BUŠEVEC: Katulić, Balinčić, Skrbin, Pejak, Jušić, Sovina, Robić, Stuparić, Matušin, Zagorec, Dejanović (još su igrali: Bradić, Mandić, Kovačević, Mikulić). Trener Mario Paviša