Prijava

Vaša prijava

Goričani osvojili zlato i srebro na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske


Ove subote na zagrebačkom Velesajmu održano je dvoransko Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje. Maraton klub Velika Gorica nastupio je s čak 15 predstavnika, a zadovoljni mogu biti i u Atletskom klubu Velika Gorica.

Natjecali su se u raznim kategorijama, a zlatnu medalju za kadete na tisuću metara osvojio je mladi David Livada iz AK Velika Gorica, a srebrnu medalju na 3000 metara Noa Tončinić, pod budnim okom svog trenera Damira Bošnjaka. Nisu samo dečki zaslužni za odlične rezultate, među njih se ugurala mlada srednjeprugašica Tena Martinac, iz Maraton kluba Velika Gorica, koja je utrku od 800 m istrčala za 2:30,16 te također osvojila srebrnu medalju i pokazala kako se odlično snalazi u jakoj konkurenciji.

Nakon srebrne Tene, u cilj  ulaze i Livia Debelić (2:32,20), Hana Tašaković (2:33,18), Tena Petračić (2:33,29) i Ema Vuković (2:38,08). U kategoriji kadeta/kadetkinja nastupili su: Mislav Jurenec koji se natjecao u bacanju kugle te s prebačenih 6,81 m zauzeo 11. mjesto. Lucija Kišić i Manuela Mičić su nastupile na utrci od 200 m – Manuela je utrku završila u vremenu 32,63 a Lucija u vremenu 33,63 te Anja Petračić, koja je nastupila na utrci od 600 m i ostvarila rezultat 1:59,47.U kategoriji mlađih kadeta/kadetkinja nastupili su Ivan Toma Aščić, koji je nastupio na utrci od 200 m te zauzeo ukupno 26. mjesto, Iva Papak Karlović koja je zauzela ukupno 17. mjesto. Nakon Ive,  nastupile su još i Tara Petračić, Zeta Hećimović Obradović, Paola Petrović i Brigita Grčić.

Čestitamo našim mladima i želimo im puno uspijeha u nadolazećim natjecanjima.