Prijava

Vaša prijava

Sto naočala za socijalno ugrožene


U okviru projekta ‘100 naočala za socijalno ugrožene’ koji Veleučilište provodi sa svojim partnerima, prošli tjedan je 16-ero mještana Gline dobilo svoje dioptrijske naočale, koje im je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Glina uručila prodekanica za kvalitetu izv. prof. dr. sc. Sanja Kalambura.

Koliko je dobar vid bitan svakome od nas svjesni su i studenti Studija Optometrije Veleučilišta Velika Gorica, koji su zajedno sa svojim profesorima i mentorima pokazali velikodušnost, kompeticije i stručnost kroz angažman u ovoj akciji. Naime, svim socijalno ugroženim građanima koji su dobili, ili će tek dobiti svoje naočale, nastavnici i studenti očne optike prethodno su izmjerili oštrinu vida.

U ovoj velikoj akciji sudjeluju još L’Occitane Hrvatska koji donira sredstva za kupnju dioptrijskih okvira, Essilor d.o.o. koji donira leće za okvire i Tehnička škola Ruđer Bošković čiji učenici ugrađuju leće u okvire. Ove godine akciju je podržala i humanitarna zaklada Lions koja je angažirana za prikupljanje korisnika donacije. Do sada je naočale dobilo ukupno 42 korisnika.