Prijava

Vaša prijava

Gorički zet, maske, gradonačelnik, dnevnik i recepti u novom Reporteru!


Dan je zaljubljenih, dan Dinamova europskog proljeća, ali i dan kad je pred Vas došao novi Reporter. Može ga se, kao i svakog mjeseca, pronaći na već tradicionalnim lokacijama u cijelom gradu, ali i u svakom od mjesta širom našeg lijepog Turopolja.

U svom 379. broju ovaj gorički mjesečnik donosi, sasvim prigodno datumu, jednu lijepu ljubavnu priču, o proslavljenom veslaču koji je postao “naš”. Damir Martin ima svoju Ivanu, a jednog dana volio bi imati i veslački klub u svome novom gradu. Sasvim konkretno, na Čiču.

– Jezero Čiče idealno je za školu veslanja. Volio bih se tome posvetiti nakon Tokija 2020., da gorička djeca ne moraju ići na treninge na Jarun ili na Savu – kaže, između ostaloga, Damir u priči o mladoj obitelji Martin.

U ovom broju Reportera može se pročitati i intervju s gradonačelnikom Draženom Barišićem, koji je govorio o svojim vizijama i planovima, ciljevima koji su ostvareni i onima koji (zasad) nisu… Ukratko, o svojih deset godina u ulozi prvoga čovjeka grada koji se polako okreće fašničkom ludilu. Tim povodom, donosimo Vam i priču o Petri Petak, odgajateljici u Dječjem vrtiću Žirek, koju slobodno možemo nazvati – kraljicom Fašnika! Petra, naime, svake godine vlastitim rukama izrađuje maske za svojih dvoje djece, ali i za svoju vrtićku djecu. Ispričala nam je odakle majki dvoje djece snage, volje i energije da se dva do tri mjeseca priprema za Turopoljski fašnik…

Nakon što pregledate i sve posljednje događaje u životu Velike Gorice i doznate recepte za pokladne slastice, nakon što doznate kakvi su planovi s renovacijom zgrade Srednjoškolskog centra, doći ćete do priče iz Aalborga, gradića na sjeveru Danske. Ondje je naša Ines Grdenić, karatistica i serijska pobjednica u izboru za gradsku sportašicu godine, ugrabila brončanu medalju na Europskom prvenstvu, a samo za Reporter pripremila svoj dnevnik iz Danske. Kako se uređuje za natjecanje, kako se borila sa skidanjem kilograma i kako je proživljavala pobjede prepričala je u tekstu pod naslovom “Moji danski dani”.

Imamo i priču u “Goričkom Nindži”, nogometašu Gorice Matiji Dvorneković, koji ove zime igra najbolji nogomet u karijeri, a usput i vodi pjesmu u svlačionici nakon pobjeda. Pjesmu koju je, usput rečeno, sam odabrao…

Sve to, i još ponešto, možete pronaći u novom besplatnom Reporteru. Potražite ga, prelistajte, uživajte…