Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Morat ćemo riješiti te ulaske u utakmicu kako god znamo…


Adrenalin je radio i gotovo pola sata nakon utakmice, puls se kod trenera Gorice Sergeja Jakirovića teško smirivao nakon remija (2-2) s Interom, u kojem su županijski prvoligaši na stol izvadili sve što postoji u nogometnoj kuhinji. Šokovi, golovi na obje strane, isključenja, stativa i promašeni penal… Sadržaja koliko ti srce želi.

– Izgleda da mi volimo igrati za publiku, što je možda i dobro, jer za neutralne gledatelje ovo je bila fenomenalna utakmica, s toliko događanja… – kazao je Jakirović uvodno, pa vratio film na ovih ludih 90 minuta.

Iako, puno je toga zapravo stalo u prvih šest minuta. Puno toga lošega. Jedan primljeni gol, pa drugi… Kao nekakav zlokobni deja vu.

– Koliko god mi upozoravali na dobar ulazak u utakmicu, koliko god govorili o tome, opet se događa… Svašta mi je prošlo kroz glavu u toj šestoj minuti, u trenutku kad smo gubili 2-0 bez ikakve reakcije, ali moram i pohvaliti dečke. Ipak su se nakon toga digli i vratili u utakmicu, u čemu nam je sigurno pomoglo i isključenje Šimuneca, ali već u prvom poluvremenu imali smo par situacija da dođemo do izjednačenja. Šrolerov prodor i dodavanje za Zwolinskog, pa stativa Lovrića, šanse Dvornekovića… Bilo je toga jako puno, zato kažem da moram čestitati svojim igračima što su se vratili nakon dva gola minusa – istaknuo je trener dobre strane.

U prvom proljetnom kolu, protiv Rijeke, Gorica je primila gol u šestoj minuti. U drugom, protiv Slaven Belupa, primila je dva u prvih 12 minuta. U trećem, ovaj put, dva je primila u samo šest minuta.

– Je, ponavlja se, a ne možemo uvijek misliti da ćemo se vratiti i izjednačiti. Kako to riješiti? Jedino razgovorom. To je čista psihologija. Ne mogu reći radi li se o nekom strahu, ali ne vidim razloga zašto bi bilo straha. Igraš nogomet, radiš posao koji voliš… U svakom slučaju, morat ćemo obratiti još više pažnje na to – kazao je Jakirović i dodao:

– Prvo smo obraćali pažnju na prekide, sad smo to riješili, a odjednom kao da smo zaboravili da treba paziti i na ostale stvari. Morat ćemo to riješiti, kako god znamo. Trebaju nam bolji ulasci u utakmicu, ali ja sam optimist i vjerujem da ćemo to popraviti.

A dok se to ne popravi, valja izvući pouke.

– Uzeli smo bod i na kraju s time moramo biti zadovoljni, iako se sve moglo i okrenuti na našu stranu da smo zabili iz jedanaesterca. Pritiskali smo, na trenutke je to možda izgledalo i jalovo, ali to je kreacija igrača, oni donose odluke na terenu i tu mi treneri jako malo možemo utjecati – kazao je Jakirović i nastavio:

– Bilo je dosta dobrih situacija koje smo iskreirali. Ubacio sam sve raspoložive ofenzivne snage s klupe, da napravimo dodatni pritisak, što smo i radili, u prvom redu preko Cherifa Ndiayea, koji je jako dobro reagirao. Možda bi u tim rješenjima, u kombinatorici, to moglo biti i bolje, ali kažem opet, ovisi kako će igrač to vidjeti i izvesti.

Stiglo je u tom trenutku i pitanje o Zwolinskom, pitanje na temu “tragičar utakmice”…

– Mislim da ne treba nikakva velika pamet da se to zaključi – složio se trener.

Sljedeće pitanje bilo je na tom tragu, može li Cherif Ndiaye, koji se sjajno predstavio, izgurati Poljaka iz prvih 11…

– To ćemo vidjeti, o tom potom… Pred nama je još sedam dana do sljedeće utakmice. Prvo moram pogledati i analizirati utakmicu, prespavati, ne želim donositi odluke ‘ad hoc’ – odbacio je takve priče Jakirović, uvjeren da ovih 2-2 s Interom ne spada u kategoriju “kiks”.

– Kiks? Ne, uopće! Ako mene pitate, Dinamo je u ovoj ligi svemirski brod, a svi mi ostali smo ‘u deset deka’. I uopće nije važno koliko imaš bodova. Ako nemaš pravi pristup, ako nisi unutra sto posto, imat ćeš problema sa svima. Dakle, bod s Interom, s obzirom na to kako se razvijala situacija na terenu, nije kiks – odlučan je trener Gorice.

Nema drame, nema tragedije, ali imat će Jakirović pune ruke posla u tjednu pred nama. Točnije, u tjednu uoči gostovanja kod Hajduka na Poljudu, u subotu u 17.30 sati…


Sedmi kontinent

Uskrsna čestitka