Prijava

Vaša prijava

Natalija Bajer prisjeća se svoga djetinjstva


Ogranka Matice hrvatske u Virovitici objavio je zbirku pjesama ‘Divji ogenj’ , Natalije Bajer podrijetlom iz Vukojevca koja kroz dijalektnu poeziju vraća Turopolju njegov dijalekt. Predstavljanje knjige biti će u srijedu 20. veljače 2019. u 19.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle. Knjigu će, uz autoricu Nataliju Bajer predstaviti urednica Sonja Smolec, autor osvrta Božidar Prosenjak, a pjesme će čitati književnica Slavica Sarkotić.

Pjesme su posvećene autoričinoj majci i baki, odraslima u Rakitovcu, a tematski su vezane uz njihov život i autoričino djetinjstvo provedeno u turopoljskom kraju. Natalija Bajer u njima progovara na momente duhovito, na momente tužno, melankolično, ali uvijek dirljivo, emotivno i prije svega iskreno.

Autorica nije nepoznata Velikogoričanima  jer je s nekim pjesmama iz ove zbirke sudjelovala na Književnom natječaju biblioteke Albatros Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica 2017. godine, a zahvaljujući književniku Božidaru Prosenjaku već su neke uvrštene u Ljetopis Grada Velike Gorice 2017.