Prijava

Vaša prijava

Nirvana i Pearl Jam u Alkaru: ‘Tko se obuče kao grunger, besplatna tekila!’


Nakon što u četvrtak navečer odrade nastup u kultnom zagrebačkom klubu Sax, splitski bend Citizen Dick u petak navečer će nastupiti u velikogoričkom caffe baru Alkar. Uz važnu razliku – u Saxu će se ulaz naplaćivati 50 kuna, dok će u Alkaru biti besplatan! Idealna je to prilika za povratak u neko drugo glazbeno vrijeme, u devedesete, u kojima su “rasturali” bendovi poput Nirvane, Pearl Jama, Alice in Chains… Društvo iz Citizen Dicka, naime, svira unplugged hitove najpopularnijih bendova koje se svrstavaju u “grunge” pokret.

“Dragi GRUNGERI i oni koji se još uvijek tako osjećaju, a ne smiju to više pokazivati, ovo je obavijest za vas!!! Već dugo smo htjeli ugostiti Citizen Dick iz Splita, pa smo preko zajedničkih prijatelja i poznanika uspjeli ugovoriti ovu svirku, koja će se dogoditi ovaj petak u ALKARU. Citizen Dick čine četiri člana (Mucalo – bubnjevi, Paški – bas gitara, Teo – gitara, vokal i Špar – gitara, vokal), a svira akustične verzije pjesama grunge bendova pa njihove svirke zvuče baš poput unplugged koncerata koji su obilježili MTV 90-tih godina”, stoji u pozivu organizatora, uz primamljiv dodatak:

“Svatko tko dođe na koncert obučen poput grungera (duga masna kosa, karirana košulja ili majica bilo kojeg grunge benda) dobiva šuter tekile na šanku besplatno!! Ekipica,vidimo se u petak u Alkara!!”

Svirki uživo u Velikoj Gorici nema previše, pogotovo kad je riječ o tzv. alternativnoj glazbi, ovo zvuči kao dobra prilika da se evocira uspomene na neke dobre, stare pjesme.