Prijava

Vaša prijava

FOTO Dino Bošnjak najbolji sportaš u Zagrebačkoj županiji


Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i ove je godine dodijelila nagrade i priznanja najboljima u sportu za 2018.godinu. Ovogodišnji domaćin svečanosti bio je grad Samobor, a titula najboljeg sportaša pripala je našem poznatom goričkom atletičaru Dini Bošnjaku.

– Uvijek je lijepo dobiti ovaku nagradu i vidjeti da se sav trudi isplatio i da netko to prepoznaje. Nadam se da će iduće godine biti nekih drugih nagrada, ali ipak se više nadam rezultatima koji će malo atletiku “podići iz mrtvih”. Mogu samo reći da mi je 2018. godina bila najuspješnija s obzirom da sam osvojio osam titula seniorskog prvaka Hrvatske – ispričao nam je Dino Bošnjak.

Zahvaljujući svom trudu, radu i velikom uspjehu u prošloj godini u kategoriji najbolja ženska ekipa, nagradu su dobile šahistice Šahovskog kluba Polet Buševec.

I dok s tribina podršku daju obitelj, prijatelji i vjerni navijači, doprinos sportskom uspjehu daje i Zagrebačka županija. Više od 25 tisuća aktivnih sportaša, 1500 trenera, sudaca, delegata…, i 200-tinjak sportskih objekata brojke su koje zahtijevaju i značajna financijska sredstva. U 2019.godini za javne potrebe u sportu izdvojili smo 7 milijuna kuna, što je najveći iznos do sada – rekao je župan Stjepan Kožić.

Posthumno, nagrada najboljeg sportaša s invaliditetom pripala je preminulom Nikici Kasuniću, članu Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Marijan Dobrinčić. Od naših Goričana, nagrade su još dobili i Tena Petračić članica Maraton kluba Velika Gorica u kategoriji najbolje mlade sportašice uzrasta do 15 godina, a među najboljim mladim sportašima je Matija Ivanjko iz Judo kluba Pinky.

Tradicionalno, uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu, a tu je nagradu dobio Neven Karas, predsjednik Hrvatskog rukometnog kluba Gorica. A Nogometnom klubu Dinamo Hidrel pripalo je priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini.


Sretan Uskrs !