Prijava

Vaša prijava

VIDEO S Hajdukom po orkanskoj buri?! ‘Idemo se u Split nadigravati…’


Tri proljetna kola su iza nogometaša Gorice, bilanca kaže da tu ima svega, jedna pobjeda, jedan poraz i jedan remi, ali nema previše vremena za povratak u prošlost. Pred Goričanima je gostovanje na Poljudu, kod sve boljeg Hajduka, koji je u proljetnom dijelu prvenstva bitno drukčija momčad od one koju smo viđali jesenas, koju je Gorica pobijedila na Poljudu (2-0) pa remizirala u Velikoj Gorici (1-1).

– Apsolutno se slažem, čeka nas bitno drukčiji protivnik nego u naša prethodna dva ogleda. Hajduk se digao, trener Orešćanin napravio je dobar posao u ovim pripremama i oni danas igraju s puno više samopouzdanja. Igraju i jedan drukčiji sustav od svih momčadi u našoj ligi, 4-4-2 s rombom u sredini, ali dobro, zato i postoji skauting i analize. Sve što znamo o njima prezentirali smo igračima. Jednako kao što su se, naravno, sigurno i oni pripremili za nas. I sad je na nama da damo sve što možemo da odigramo što bolju utakmicu – rekao je trener Sergej Jakirović prije nego što je poveo igrače na posljednji trening uoči polaska za Split.

Ne računajući rekonvalescente Maslowskog i Ljubisavljevića, samo jedan igrač je izvan konkurencije, svi ostali su na raspolaganju.

– Kad je riječ o zdravstvenom stanju, sve je odlično, a takvo je i raspoloženje u momčadi, atmosfera među nama. Osim Martina Maloče, koji ima tri žuta kartona, svi su na raspolaganju, i idemo u Split s puno optimizma. Vidim da igrači Hajduka najavljuju utakmicu otvorenoga garda, što mi je drago, a vjerujem da će i atmosfera na stadionu biti motivirajuća, s puno gledatelja na tribinama – očekuje Jakirović, kojeg muči samo jedan detalj u najavi ovog susreta:

– Jedino mi se ne sviđa što vremenska prognoza nije dobra, jer najavljuju orkansku buru. Bude li tako, bit će jako važno tko će se u takvim uvjetima bolje snaći.

I dalje Jakirović vrti kombinacije u glavi, slaže dobitnu kombinaciju, a u svemu tome kao ideja se vrti i jedno “tajno oružje”. O kojem, naravno, ne želi previše detaljno…

– Da, imamo jednu opciju… Prespavat ću je još, ali moguće je da iznenadimo s jednim igračem. Ali, kažem, to ćemo tek vidjeti, sve ovisi o tome kako ću se probuditi na dan utakmice – rekao je Jakirović i nastavio:

– Općenito mislim, i kad je o igračima riječ, važno je kako se taj dan probude. Naravno da se kroz tjedan pripremaš, treniraš, ali bez obzira na to, važno je jesi li ujutro, kad otvoriš oči, disponiran ili indisponiran. I sve se to vidi na terenu.

Kakav će se tko probuditi ne možemo znati, ali jedno je, kaže trener, potpuno sigurno…

– Bez obzira na sve, ova momčad nikad se neće predati! To smo pokazali i u prošloj utakmici, iako nismo pobijedili Intera.

Vratio se Jakirović na trenutak tjedan dana unatrag, na taj remi sa Zaprešićanima.

– Kad sam pogledao snimku te utakmice, vidio sam da smo iskreirali jako puno šansi, da smo uspjeli promašiti i penal… Na prvu si malo nezadovoljan, jer doma si odigrao 2-2, ali velika je stvar i vratiti se nakon 0-2, stvoriti toliko šansi, bez obzira što smo imali igrača više. Uostalom, bila je to situacija u kojoj mi zapravo napadamo s igračem manje, jer dvojica uvijek moraju biti otraga kao osigurač. Tko razumije nogomet, zna to i sam… – kazao je trener pa zaključio ovaj dio priče:

– Sve u svemu, zadovoljan sam. Treba ostati realan, mi smo HNK Gorica i znamo što je naš osnovni cilj. Sve što napravimo izvan toga samo je dodatni plus za našu momčad i naš klub.

Teško je u ovom nogometnom druženju bilo izbjeći i riječ, dvije o onome što je večer prije napravio Dinamo u Europskoj ligi. Jer nisu “modri” u Maksimiru igrali samo za sebe, nego i za sve one koji sanjaju Europu.

– Ovim putem bih čestitao Dinamu i kolegi Bjelici, mom prijatelju, koji radi stvarno odličan posao. Ovo što su napravili fenomenalno je za hrvatski nogomet općenito, za klubove koji gravitiraju prema Europi, jer ipak nam sad fali samo jedan bod da nam i peto mjesto u prvenstvu donese izlazak u europska natjecanja, uz dva mjesta u Ligi prvaka, što je zaista fantastično. I još jedanput im čestitam na vrhunskom uspjehu – kazao je Jakirović.

Na Poljudu je Gorica slavila 2-0, a doma je završilo 1-1… Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Marina: Hajduk je odličan, ali mi se idemo nadigravati

Fali tu Marina, fali one njegove čvrstine…, komentiralo se po tribinama goričkog stadiona tijekom utakmice protiv Intera, u kojoj je čovjek o kojem govore, Mario Marina, pauzirao zbog žutih kartona. Suspenzija je sad odrađena, Marina se vraća u sastav na Poljudu.

– Veselimo se ovoj utakmici, sigurno će biti jako lijepo igrati pred punim ili barem polupunim stadionom. Takve su barem najave – rekao je Marina.

Sviđa se i njemu ono što je vidio od Hajduka na startu proljeća, što je loša vijest u danima kad ideš Splićanima na noge… Iako, Gorica je tu da učini Hajduk što lošijim.

– Ovaj drugi dio sezone otvorili su stvarno jako kvalitetno, čak bih rekao da igraju najbolji nogomet ovog proljeća, ali mi se idemo dolje nadigravati, pa ćemo vidjeti kako će to završiti. Dosta toga će se i nas pitati – uvjeren je Marina.

Za početak, ne bi bilo loše da se spriječi ono što se događalo u sve tri proljetne utakmice Gorice, rano primljen gol ili dva.

– Razgovarali smo i mi igrači između sebe o tome. Ispada da je to problem, ali mislim da je to stvar psihološke prirode i vjerujem da se takvo nešto na Poljudu neće ponoviti – optimističan je Marina.

Neka tako i bude…