Prijava

Vaša prijava

Besplatno pregledajte kožu


Od ove bolesti u Hrvatskoj godišnje oboli više od 600 osoba, s tendencijom povećanja broja oboljelih. Statistika pokazuje kako je na 100 tisuća ljudi, 11 novootkrivenih melanoma. Ova bolest je izlječiva samo ako se otkrije na vrijeme. Zagrebačka županija će ove godine financirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože. Program će provoditi dermatovenerolozi Specijalne bolnice Naftalan.

U Velikoj Gorici pregled možete obaviti 4. ožujka na Trgu kralja Petra Krešimira IV i 12. ožujka u Zvonimirovoj 5 u prostorima Ljekarni Zagrebačke županije. Potrebno se prethodno najaviti na broj telefona 01 6224 590, odnosno 01 6231 610.

– Ovaj program Zagrebačka županija provodi šestu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je svake godine u porastu. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja Zagrebačke županije od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože – poručili su iz Zagrebačke županije.