Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Važno je pobjeđivati, bilo koga i bilo gdje, ali sad nam je laknulo…


Odradio je trenerski dio posla, pobijedio Rudeš, a onda je Sergej Jakirović odjurio odraditi svoje i kao igrač. U petak je zabio gol Jarunu u polufinalu veteranskog prvenstva ZNS-a, u kojem sudjeluje kao igrač Sesveta, a finale s Lokomotivom, predvođenom Jerkom Lekom, bilo je na rasporedu malo više od sat vremena nakon završetka sudara s Rudešom.

– Već me Nikola Pokrivač zove, čekaju me… – sa smiješkom je rekao zadovoljni Jakirović nakon što je sažeo ono što je vidio od svoje momčadi u trećoj domaćoj pobjedi ove sezone.

I imao je zašto biti zadovoljan, jer sve je ovoga puta bilo gotovo brzo i bezbolno. Cherif, Zwole, Cherif i priči je kraj…

– U prvom poluvremenu napravili smo sve da što prije zabijemo gol, da otvorimo utakmicu, da krene na našu stranu. Naravno da Rudeš nije bio bezopasan, dečki igraju dosta rasterećeno, što je i normalno s obzirom na poziciju na ljestvici – počeo je Jakirović pa priznao:

– Imali smo i mali pritisak, ajmo to tako reći, domaće pobjede. Razgovaramo mi između sebe o tome, bez obzira što ja stalno ponavljam da ne pravim razliku između domaćih i gostujućih utakmica. Je, laknulo nam je nakon ove pobjede, naravno da je. Bez pobjede doma smo od Rijeke u listopadu, ako se računa i pauza to je 147 dana, ali meni je zapravo svejedno koga i gdje pobjeđujemo. Tri boda su tri boda!

Sergej Jakirović odabrao je pravu taktiku… Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ni on, baš kao ni navijači, nisu navikli na ovako opuštajuće trenutke u prvoligaškom društvu, na utakmice u kojima Gorica pobjeđuje gotovo rutinski.

– Dobar je osjećaj kad poluvrijeme završi 3-0, kad igramo dobro i koncentrirano. Bili smo dosta efikasni, mogli zabiti i još poneki gol – rekao je trener Gorice, dodajući kako u nastavku utakmice nije išlo po planu.

– U drugom poluvremenu, koliko god ja u svlačionici upozoravao da ništa nije gotovo, da treba odraditi još 45 minuta energično, motivirano i kvalitetno, nismo bili pravi. Nakon Lovrićeve propuštene šanse smo pali, što je donekle i normalno, ali mogli smo taj nastavak i bolje odigrati. Toga sam svjestan i nadam se da ćemo u budućnosti biti bolji u takvim situacijama.

Prvi put ove sezone krenuo je u utakmicu s dvojicom napadača, Cherifom Ndiayeom i Lukaszom Zwolinskim, a to se pokazalo kao pun pogodak. Prvi je zabio dva, drugi jedan gol.

– Jako sam zadovoljan obojicom. Znam koliko Zwolinski nama znači, za našu igru, a znam i koliko smo dobili sa Cherifom. Zato sam i inzistirao da ga potpišemo. Sve ovo vrijeme radio je dobro, trebalo mu je samo malo vremena da se navikne na zahtjeve i na momčad. Korpulentan je, dosta pokretljiv, dobro čuva loptu… Možda je malo ostao bez snage, ali to je i razumljivo budući da je u utorak odigrao 90 minuta u prijateljskoj utakmici. Jako mi je drago što su obojica zabila, pokazalo se da smo pogodili s taktikom za ovu utakmicu – konstatirao je Jakirović.

I odjurio na finale. Sa željom da ovu svoju subotu učini još boljom…