Prijava

Vaša prijava

Prvi put u Hrvatskoj: Na VVG-u će se optometrija učiti i na engleskom


Na Veleučilište Velika Gorica po prvi put u Hrvatskoj stiže nam studij pod nazivom “Specijalistički diplomski stručni studij optometrije – Specialist Graduate Professional Study in Optometry”. Projekt vrijedan gotovo 1,8 milijuna kuna financira se europskim novcem, točnije kroz Europski Socijalni Fond, a VVG ovaj projekt provodi u partnerstvu s Učilištem Ambitio. Cilj projekta je novi specijalistički diplomski stručni studij koji će se izvoditi na engleskom jeziku kroz sustav e-učenja i uz organizaciju dodatnih vježbi u specijaliziranim poliklinikama i ordinacijama za optometriju. Službeno predstavljanje bit će u četvrtak 7. ožujka 2019. u 12 sati u Vijećnici VVG-a.

Voditelj projekta ispred VVG-a, mag. ing. aeronaut. Alen Stranjik, istaknuo je kako je konačno došlo vrijeme da studenti bez potrebe odlaska u inozemstvo diplomski studij Optometrije mogu upisati u Velikoj Gorici.

– Ovaj studij planirali smo posljednjih pet godina, riječ je o jedinstvenom studiju koji će se po prvi put izvoditi u Hrvatskoj. U VVG-u je do sad oko 275 studenata završilo preddiplomski studij optometrije, te su mnogi od njih izrazili želju nastaviti isti na razini diplomskog studija, a nekolicina ga je završila u drugim zemljama. Sada će imati priliku to učiniti i u Hrvatskoj – rekao nam je mag. ing. aeronaut. Alen Stranjik.

 


Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva