Prijava

Vaša prijava

Nova, mlada uprava i sedam pojačanja za mirnu plovidbu Lomničana


Petoligaš Lomnica priprema se u tišini za start prvenstva u Jedinstvenoj županijskoj ligi, koji je na rasporedu u subotu gostovanjem kod susjednog Klasa u Mičevcu. Nakon generalne probe u Vukovini trener Lomnice Mladen Arbanas otkrio je novosti oko kluba.

– Pripreme smo započeli 30. siječnja i uz treninge odigrali pet test utakmica. Mraclin smo dobili 4-3, od Sloge Gredelj izgubili 0-4, Vatrogasac Kobilić dobili 3-2, s Mladosti Obrezina odigrali 2-2 i na kraju u Vukovini od Jelačića izgubili 1-3. Oscilacije su vidljive već po rezultatima, a uzrok su, kao i u drugim amaterskim klubovima, odsutnost igrača s treninga i test utakmica zbog školskih i radnih obaveza, bolesti i inih razloga – kazao je uvodno Arbanas najstariji, čiji sinovi Karlo i Kristijan igraju za Lomnicu.

Mladen Arbanas daje upute igračima Lomnice. Foto: Mato Paviša/Cityportal

Lomnicu u drugom dijelu sezone čekaju teške zadaće.

– Jesen smo završili na 12. mjestu u redoslijedu 16 ligaša, a priželjkujemo konačni plasman u sredini tablice bez stresa za opstanak u ligi. U listopadu je došlo do smjene Uprave kluba, kojoj je na čelu predsjednik Damir Stanilović, a najbliži suradnici Pogledić, Župetić, Stepanić i drugi. To je mlada ekipa s velikom energijom i željom da se klub što prije stabilizira u svim segmentima, pogotovo u radu s mlađim dobnim kategorijama, gdje se već vide pomaci uz trenere Kršeka, Dijaneževića i Kadabeca. Moram se zahvaliti i treneru Zvonimiru Jerbiću koji se tijekom priprema priključio radu sa seniorima – rekao je Arbanas.

Nova, mlada Uprava bila je aktivna i u dovođenju novih igrača.

– Novi je vratar Budimir te igrači Čolić, Kovačević i Omazić. Grgić se vratio iz Njemačke, a Beg i Dittrich iz Meštrice. Od starosjedioca tu su Kristian i Karlo Arbanas, Dijanežević, Gršić, Jukić, Vidak, Stepanić, Kožić, Antunović, Jeđud, Josip i Filip Čurić, Trputec, Sudar i Varga. Otišao je samo Filip Žaper – otkrio je trener Lomnice Mladen Arbanas, koji je ranije radio u školi nogometa prvoligaša Gorice.