Prijava

Vaša prijava

Grah i nogomet, ruku pod ruku: Polet, Klas, Lukavec i Buna dalje u kupu


Minulog vikenda odigrano je 2. kolo Kup natjecanja pri nogometnom središtu Velika Gorica. To je ujedno prvi stupanj nacionalnog Kupa, u kojem bi trebali igrati svi klubovi. U subotu u Lukavcu domaća momčad, vodeća u Jedinstvenoj županijskoj ligi (peti rang), bez većih problema i s pola gasa podmetnula je “petardu” županijskom prvoligašu (šesti rang) Vatrogascu iz Kobilića. Dva puta je mrežu pogađao Mario Skorin (igrač utakmice), a strijelci su još bili D. Peršin, L. Borković i Tuka.

Paralelno, u Mraclinu je gostujuća Buna slavila kontra domaćina zgoditkom Roberta Huđbera. U 41. minuti utakmice, kod rezultata 0-0, Ivan Kos iz Mraclina nije iskoristio kazneni udarac.

U nedjelju u Obrezini Mladost i Klas odigrali su 1-1, a u raspucavanju s 11 metara uspješniji je bio klub iz Mičevca i s 5-4 se probio u 3. kolo natjecanja. Strijelci u regularnom vremenu bili su Knez za 0-1 i Periša za 1-1.

Neizvjesna utakmica očekivala se u Kuču između Turopoljca i Poleta, iako je klub iz Buševca za rang jači. Okupilo se stoga mnogo navijača, pa i onih neutralnih. Tako su na Kneje u Kuče pohodili i zainteresirani iz Novog Čiča jer u nedjelju na startu proljetnog dijela prvenstva Turopoljac gostuje kod Dinama Hidrela. A možda su poneki stigli i na grah kojeg su spremili kuhari iz Turopoljca za sve igrače, stručne stožere, ali i sve s plaćenom ulaznicom? Izgleda da je vojnički specijalitet najbolje “sjeo” igračima Poleta koji su i zapjevali pobjedničku pjesmu.

Buševčani su pobijedili 3-0, uz dva gola Ivana Zagorca, najboljeg igrača na terenu, i jedan Matije Brajkovića. Imali su napadači Poleta prilika i za barem duplo izraženiju pobjedu jer su dominirali trkom, agresijom, kvalitetom pa i brojem neiskorištenih takozvanih zicera. Turopoljac će u prvenstvu morati pokazati više ako planira u borbu za prvo mjesto i priključak Poletu u rangu više.