Prijava

Vaša prijava

Humanitarni buvljak: Uzmi što ti treba, pokloni ili razmijeni što ti ne treba!


Meteorološki gledano, vrijeme u petak ujutro bit će ugodno, proljetno, a iz humanoga kuta gledanja bit će vrijeme za – dobrotu. Gradski Crveni križ ispred svog će ureda, na adresi Trg kralja Tomislava 2, organizirati sedmi Humanitarni buvljak, koji će trajati od 8.30 do 11 sati.

– Dosadašnja iskustva su dobra, iako nam je mali problem bila lokacija na kojoj bi se buvljak održavao, pa smo se malo tražili po tom pitanju. Buvljak je tako bio i na placu, a posljednjih nekoliko puta bio je ispred našeg ureda, gdje nam je ipak lakše sve to organizirati. Pa će tako biti i dalje – kaže ravnateljica goričkog Crvenog križa Suzana Strunjak.

Kad je mjesto radnje određeno, trebalo je odrediti i vrijeme radnje. Po tom pitanju nije bilo puno dvojbi.

– Uvijek pokušavamo da to bude petkom, budući da je to već po običaju u Velikoj Gorici sajmeni dan, pa vjerujemo da će puno naših sugrađana ovuda proći – kazala je Strunjak pa dodala:

– Specifičnost našeg humanitarnog buvljaka je to što pozivamo sve građane da dođu, pogledaju sviđa li im se nešto, da to slobodno uzmu, budući da imamo stvarno veliku količinu odjeće, obuće, posteljine… Ne bismo htjeli da nešto od toga propadne, budući da imamo naš moto ‘recikliraj, ne bacaj, ne kupuj’. Velik dio toga je u jako dobrom stanju, očuvano i itekako upotrebljivo.

Osim onih koji će doći i potražiti ono što im je potrebno, poziv je upućen i onima koji u ormarima imaju odjeću, obuću i druge stvari koje su u dobrom stanju. Donesite, pomozite, ne bacajte…

– Pozivamo sve one kojima nešto treba, ali i one koji slučajno prolaze, neka dođu i pogledaju treba li im nešto. Sigurna sam da će se mnogi odazvati i našem pozivu da donesu stvari koje im ne trebaju. Imamo jako puno upita posljednjih dana i mogu reći da su Velikogoričani po tom pitanju osviješteni i socijalno osjetljivi prema onima koji nemaju, a s druge strane su i ekološki osjetljivi, ne žele baciti ono što je još upotrebljivo – zaključila je ravnateljica Strunjak.