Prijava

Vaša prijava

Uz Thompsona, Olivera i Halida otišle po pothvat na državnoj završnici


Evo nas, baš smo prošli Buzet, još malo pa smo u Umagu. Kakva je atmosfera u autobusu? Fenomenalna!, javila se s puta na državnu završnicu tajnica i trenerica u ŽRK Udarniku Martina Vugrinović.

Udarnička delegacija na put za Istru krenula je u četvrtak ujutro, na dan prve utakmice na završnom turniru prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje, ali nervozi ili tremi nema ni traga.

– Cijeli putem su cure vrlo opuštene, čak i raspjevane. Na repertoaru su sve Dinamove pjesme, budući da je danas ipak ‘dinamovski’ dan, ali i Thompson, Oliver, Sars, Halid… Raznolika glazba, ima tu svega – sa smiješkom je rekla Martina, prije nego što je mobitel predala u ruke trenera Saše Vučića.

Drugu godinu zaredom mlađe kadetkinje Udarnika su izborile državnu završnicu, povijesni uspjesi kao da postaju “običan dan u uredu”, a logično je da s napretkom kluba rastu i ambicije.

– Naravno da uvijek postoje i želje i ambicije, bez toga ne ide, svaki sportaš želi se popeti na vrh. Naravno, tu treba računati i na faktor sreće, a nama je ključno da se nitko ne ozlijedi. Za početak nam je važno skinuti sav pritisak s naših djevojaka, budući da smo svjesni koliko nam donosi ta prva utakmica, da opušteno i rasterećeno istrče na teren i pokažu koliko mogu – kazao je trener Vučić, svjestan da je konkurencija izuzetna.

– Kažem, mi ćemo sigurno dati sve od sebe, napraviti sve da pokušamo doći do što boljeg rezultata, ali tek ćemo vidjeti što je realno, koliko stvarno možemo – dodao je Saša Vučić.

U četvrtak u 17.30 sati naše će rukometašice prvi put istrčati na parket umaške dvorane, a protivnik će biti najzvučnijeg mogućeg imena – koprivnička Podravka! Ta će utakmica biti dobar pokazatelj koliko Udarnik može, ali poslužit će i kao uvod u ono što djevojke iz Udarnika očekuje u petak. Već u 8.30 ujutro igrat će protiv Metkovića, a u poslijepodnevnim satima protiv Sesveta.

– Raspored nije idealan, neće biti previše vremena za odmor, ali pokušat ćemo se prilagoditi. Nakon utakmice protiv Podravke treba se što prije rekuperirati, pokušat ćemo i što ranije otići na spavanje, budući da u petak igramo prvu utakmicu programa. Ništa, idemo se baciti na glavu pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti – zaključio je trener Vučić.

Završnica se igra u tri skupine, u svakoj su četiri ekipe, a od kojih prve dvije idu u razigravanje za medalje. Pobjednici iz te eliminacijske utakmice idu u borbu za prva tri mjesta, a poraženi se bore za poredak od četvrtog do šestog mjesta. Razigravat će se po istome modelu i za mjesta od sedmog do devetog te od desetog do dvanaestog… Sretno, cure!