Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Svi znaju kako igra Gorica, a svejedno je svima teško s nama…


Momčad je u jako dobrom stanju, napravili smo ovaj tjedan sve što smo planirali. Jedini problem je ozljeda Martina Šrolera, koji neće s nama na put, ali dobro, imamo dovoljno širok kadar da to možemo nadomijestiti. Atmosfera je odlična, pogotovo nakon pobjede protiv Rudeša, nakon što smo konačno prekinuli taj niz od 147 dana bez domaće pobjede, probili smo taj led i s optimizmom gledamo prema Puli, rekao je Sergej Jakirović malo prije nego što je otišao na posljednji trening uoči gostovanja kod Istre 1961 (subota, 17.30 sati).

Gorička stvarnost trenutačno izgleda ružičasto, na kontu je 35 bodova, dok je u protivničkim redovima situacija bitno drukčija. Tablica kaže da imaju 17 bodova, više nego dvostruko manje…

– Da, Istra je u svojim problemima, s malo bodova, s četvrtim trenerom u posljednjih sedam mjeseci, ali mi smo se pripremili koliko god je to moguće. Iako, pitanje je kako će Istra igrati, koje su njihove ideje. Svjestan sam da trener Cvitanović nema puno vremena da nešto bitno promijeni, no ja gledam samo svoju momčad. Nadam se da ćemo se prezentirati kao u posljednja dva kola. Bude li tako, možemo se s pravom nadati pozitivnom rezultatu – uvjeren je Jakirović.

U tjednu uoči Gorice na klupu Istre sjeo je Igor Cvitanović, trener koji debitira u prvoj ligi, ali i čovjek s idejama i kvalitetama koje su Jakiroviću dobro poznate.

– Poznajem Cvitanovića jako dobro. Čovjek je najbolji strijelac u povijesti Dinama, kao igrač se dokazao, ali ljudi zaboravljaju da je bio i pomoćnik Zoranu Mamiću i Branku Ivankoviću. Gaji napadački nogomet, igra za gol više, zato i očekujem da će Istra više napadati nego do sad, više riskirati. Nemaju više što čekati, do kraja je 13 kola, svaki bod je bitan, no opet ću ponoviti da mi gledamo samo sebe – rekao je Jakirović i dodao:

– Igor je i u Dubravi radio jako dobar posao, kolege smo i na Akademiji, i u mikrogrupi smo skupa, pa je prije dva tjedna bio i na mom treningu, tako da se već zezao da zna što ćemo i kako igrati. Ali dobro, u ovoj ligi svi znaju kako igra Gorica, pa je opet svima teško s nama. Bit će i nama teško, toga sam svjestan, ova liga je već pokazala da svatko svakoga može pobijediti, no ja vjerujem u pozitivan ishod.

Dvaput su ove sezone igrali Gorica i Istra 1961, oba puta završilo je 2-0 za goste. U prvoj četvrtini prvenstva pobjedom Gorice u Puli, u drugoj pobjedom Puljana u Velikoj Gorici. Gledajući po tome, vrijeme je za pobjedu Gorice…

– Odmah bih potpisao da to tako bude, pa sve i da poslije izgubimo doma. Iako, utakmica koju smo mi tamo dobili bila je 50-50, doslovno se čekalo tko će prvi pogriješiti, zabiti gol… Na kraju smo to bili mi, mirno smo utakmicu priveli kraju, ali ne zaboravljamo i da su oni nas pobijedili ovdje – kazao je trener Gorice pa se opet okrenuo Istri:

– Gledajući momčadski, možda ne djeluju idealno, budući da su mijenjali puno igrača, no oni su skup tehnički jako dobrih individualaca, brzih, hitrih i okretnih. Svatko od njih u svakom trenutku može napraviti dar-mar na terenu, vrlo su nepredvidljivi, čak i ‘divlji’, zbog čega se jako teško analizom pripremati za njih. Imaju više od 40 igrača, sad je tu i novi trener, pa je teško predvidjeti i tko će i kako će igrati. Unatoč tome, nadam se da ćemo pronaći odgovore za njihovu igru.

Jakirović, naravno, već u glavi ima početnih 11, no naravno da neće javno otkriti hoće li krenuti onih 11 koji su pobijedili Rudeš, sa Zwolinskim i Ndiayeom kao napadačkim dvojcem, ili se plan mijenja.

– Može biti isto kao protiv Rudeša, a može i malo drukčije… – nasmiješio se Jakir i nastavio:

– Cherif je apsolutno zaslužio priliku u prvih 11, brzo se prilagodio na našu igru, vidi se da je ‘gladan’. Smatrao sam da protiv Rudeša moramo preuzeti više rizika, Cherif me pristupom i angažmanom natjerao da mu dam priliku i nadam se da će u budućnosti još više pridonijeti našoj igri, da će i dalje zabijati. Naravno, momčad uvijek izbacuje pojedince, ali vjerujem da će se dobro nadopunjavati sa Zwolinskim.

Pratio je Jakirović, jasno, i Dinamov nastup u Europskoj ligi u četvrtak navečer, u pobjedi koja je hrvatskim klubovima donijela još jedno mjesto u europskim natjecanjima. Uostalom, trener Dinama je i prijatelj…

– Samo sam jednu poruku poslao treneru Bjelici: ‘Čestitam na svemu ove sezone, bez obzira kako završi u uzvratu!’ Uspio je napraviti ozbiljnu momčad, koja može igrati ‘al pari’ sa svima u Europi. Protiv Benfice je to bila vrhunska prezentacija, osim one jedne prilike u početku, koju je Livaković obranio, oni praktički nisu stvorili pravu šansu. Čak je Dinamo bio bliže pobjedi 2-0 nego Benfica izjednačenju. Nakon svega viđenog, optimist sam uoči uzvrata, nadam se da će se Dinamo uspjeti obraniti, možda i zabiti gol, te da će proći i jaku Benficu – završio je Jakirović.