Prijava

Vaša prijava

Nakon četiri godine Pokupsko će opet imati dječji vrtić


Nakon godina bez vrtića u svome mjestu, mlade obitelji u Pokupskom napokon će moći odahnuti. Općina Pokupsko raspisala je natječaj za zakup prostora namijenjenog za obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja. Poslovni prostor daje se u zakup na 10 godina, a natječaj je otvoren do 18. ožujka.

– Imali smo upita i potencijalni partneri pokazali su interes za otvaranje dječjeg vrtića u Pokupskom. Prikupljamo sve ateste i uređujemo prostor, kako bi se u njemu mogao otvoriti vrtić. Smatramo kako je to najprihvatljiviji način da riješimo ovaj dugogodišnji problem. Naš partner, odnosno najmoprimac trebao bi ispunjavati sve uvjete koji su propisani zakonom i snositi sve troškove funkcioniranja vrtića, poput upošljavanja stručnog osoblja. Vjerujem se da ćemo kroz naš proračun i uz pomoć Ministarstva za demografiju uspjeti otvoriti taj vrtić u što kraćem vremenu – rekao nam je načelnik Božidar Škrinjarić.

Prema najavama Općina bi trebala sufinancirati boravak djece u vrtiću. Novi vrtić nalazit će se u prostoru u kojem je se nalazio i stari vrtić, na adresi Pokupsko 25 d. Tridesetak djece bit će smješteno u prostoru od 273 četvorna metra, s ograđenim dvorištem i pristupnim stazama ukupne površine cca 1400 četvornih metara.