Prijava

Vaša prijava

Škola plivanja na goričkim bazenima dobila nove ‘plivače’


U četvrtom mjesecu svoga rada, broj plivača i korisnika goričkog bazena dosegao je konstantu od tri tisuće. Ubrzo se u sklopu kompleksa očekuje sunčalište, planirani wellness i fitness, kao i ugostiteljski objekt, te naposljetku toliko željeni vanjski bazeni.

Voditelj Gradskog bazena Darko Ćopić istaknuo je kako su svi programi koje nude Gradski bazeni popunjeni, interes je toliki da već postoje i liste čekanja.

– Mjesečno oko tri tisuće kupača posjeti naš bazen. Imamo i šest programa, od toga pet za djecu i jedan za umirovljenike. Tu je program za ‘bebe ribe’ i ‘bebe vidre’, kroz koji se djeca od jedne ili dvije godine u pratnji roditelja uče plivati i općenito privikavaju na vodu, imamo i programe usavršavanja plivanja, zatim malu školu plivanja, ciljane skupine djece do 15 godina. Za sve ostale, koji se žele baviti plivanjem, tu su i plivački klubovi – rekao nam je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena.

Gradonačelnik Barišić izrazito je zadovoljan interesom Goričana za gradske bazene, otkrio nam je da se okupao u bazenima, istaknuvši kako je temperatura vode idealna za plivanje.

– Škola plivanja do sada je za osnovnoškolce uvijek bila u Zagrebu, a od prosinca djeca trećih razreda goričkih osnovnih škola uz školovane profesore kineziologije i nazočnost svojih učitelja prolaze školu plivanja u svom gradu. Bazen je u četvrtom mjesecu svoga rada, iznimno me veseli odaziv i interes građana – rekao nam je gradonačelnik Dražen Barišić.

U šetnji kompleksom, naišli smo na devetogodišnje male plivače Dorijana i Romanu, koji su na goričkim bazenima naučili plivati i jako su sretni što imaju dobre trenere.

– Tu smo naučili smo plivati, škola plivanja nam je baš super i jako nam je lijepo, a uskoro ćemo možda uskočiti i u veliki bazen – uz dječje osmijehe, otkrili su nam odvažni mali plivači Dorijan i Romana.

Galerija fotografija


Edukacija o pružanju prve pomoći