Prijava

Vaša prijava

Cure, vi ste vrh: Udarnik je sedma ekipa u državi!


Četiri dana nakon što su u njega doputovale, mlade rukometašice Udarnika dovršile su svoj posao u Umagu. S konačnom ocjenom – odličan! Mlađe kadetkinje Udarnika ponovile su prošlogodišnji uspjeh, ponovno su završnicu državnog prvenstva okončale na sedmome mjestu, što je uspjeh vrijedan dubokog naklona. Udarnik se tako, zahvaljujući svojim mladim igračicama, trenerima i vrijednim ljudima u klubu, prometnuo u sam hrvatski vrh hrvatskog ženskog rukometa u mlađim kategorijama. Bravo za sve!

Matea Josić, Dora Ciprić, Marta Turkalj, Ema Burić, Marija Perković, Doris Katalinić, Nera Butković, Nika Obajdin, Gabrijela Skrbin, Anja Vučićević, Karla Brakus, Erika Štefanić, Lucija Lovrić, Antea Fratnik i Ana Cerovski imena su djevojaka koje su nosile dres Udarnika na završnom turniru, koji je počeo porazom od Podravke, a završio pobjedom protiv Virovitice. Između toga smjestili su se po još dvije pobjede i poraza, poneka dramatična završnica, gomila prolivenog znoja, lijepih akcija…

U četvrtak su, malo nakon što su izašle iz autobusa, “udarnice” igrale protiv koprivničke Podravke, kluba koji je institucija u hrvatskom ženskom rukometu, i doživjele poraz od tri gola razlike. Već sljedećeg jutra stigla je i prva pobjeda, sa čistih deset golova prednosti protiv Metkovića, što je značilo da bi bilo kakva pobjeda u drugoj utakmici dana, u petak, donijela plasman među šest najboljih. Nažalost, Sesvete su bile bolje i minimalno slavile te poslale Udarnik u razigravanje od sedmog do 12. mjesta.

E, tu je Udarnik bio najbolji! Pobjeda protiv osječke Darde u subotu dovela je naše djevojke u gornju polovicu razigravanja, pa je slijedila borba za poredak od sedmog do devetog mjesta s Trogirom i Viroviticom. Od prvih su cure minimalno izgubile, no pobjeda u nedjelju protiv Virovitičanki od pet razlike (23-18) donijela je Udarniku ukupno sedmo mjesto. Na kojem su mlađe kadetkinje našega kluba završile i prošle godine…

Trener Saša Vučić imao je zašto biti zadovoljan, jednako kao i roditelji koji su na licu mjesta pratili svoju djecu. Udarnik je još jednom pokazao da je itekako ozbiljan klub, da radi pravi posao s mladim igračicama i da zaslužuje još veću potporu u svome radu. Seniorke su u drugoj ligi, mlađe kategorije među najboljima u državi… Argumenti za svijetlu budućnost su tu!

Utakmice u skupini:

Podravka – Udarnik 22-19
Udarnik – Metković 19-9
Sesvete – Udarnik 21-19

Razigravanje:

Udarnik – Darda 23-21
Trogir – Udarnik 20-19
Udarnik – Virovitica 23-18