Prijava

Vaša prijava

Stop za Turopoljac! Mladi dinamovci zaustavili favorita iza Kuča


U nedjelju je u Novom Čiču u 16. kolu prvenstva 1. županijske lige, istočna skupina, Dinamo Hidrel ugostio favorizirani, drugoplasirani Turopoljac iz Kuča. Stizale su iz gostujućeg tabora pojedinačne najave o nekakvoj “petardi”, a zamalo su Kučani otišli kući i bez tog jednog boda (0-0). Imala je mlada, uglavnom juniorska momčad Hidrela, dvije kolosalne prilike zabiti. U 39. minuti Gmižić je izbliza pucao i napucao vratara Zagorca, a mogao je mirno plasirati nisku, malo u stranu i mreža bi se Turopoljca tresla. U finišu utakmice poletarac Blažević također je izbio sam na gostujućeg golmana, no u posljedni trenutak Parađik je uspio gurnuti loptu u korner.

Igralo se po jakom jugozapadnom vjetru i neravnom terenu, što je više štetilo igračima Turopoljca. U prvih 45 minuta gosti su igrali niz vjetar i dominirali uz mnogo pogrešnih kombinacija i vidljivu nervozu. U 13. minuti Matek je pogodio svoju desnu vratnicu, a odmah nakon Gmižićevog zicera za dinamovce, Milatović je u 39. minuti iz odlične situacije polulijevo prebacio vrata. I to je bilo sve u prvom poluvremenu spomena vrijednog.

Nakon odmora igralo se ravnopravnije, ali i dalje s mnogo prekida i sve veću nervozu Milatovića i društva. U 72. minuti gostujući igrač Anđelić snažnim glasom, da ga se uz vjetar vjerojatno čulo i u susjednim Lazinama, opsovao sucu Keliharu ono najdraže, mamicu i Boga. Logično, nakon toga zacrvenjelo mu se pred očima i morao je iz igre. Utakmica je završila bez pogodaka i Turopoljac je kratak za dva već uknjižena boda i sada za vodećim Naftašem zaostaje šest bodova. Za mlade dinamovce, pak, bod je velik kao kuća i nastave li na isti način, nema brige oko očuvanja rejtinga, što je i glavni cilj kluba iz Čiča.

DINAMO HIDREL – TUROPOLJAC 0-0
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrela. Gledatelja 100. Sudac: Luka Kelihar (Velika Gorica). Pomoćnici: Dario Aščić (Velika Gorica) i Ivan Marinčević (Mičevec). Delegat: Stjepan Petrac (Gornja Lomnica).
DINAMO HIDREL (4-2-3-1): Gligorević-Sudar, Panić, Pudić, Kuzmić (od 69. Španiček), Šantek (od 78. Ž. Josić), I. Jambrešić-Blažević, D. Josić (od 66. Jurišić), Žugaj (od 88. S. Andrišević), Gmižić (od 60. Slivak). Trener Neven Andrišević
TUROPOLJAC (4-4-2): M. Zagorac-Anđelić, Parađik, Šestok, Balenović-Hrženjak (od 69. Čaić), Šejić (od 61. Kapović), Đuksi, Milatović-Lučić, Matek (od 88. J. Jambrešić). Trener Ivica Burić
CRVENI KARTON: Mile Anđelić (72-psovanje suca).
IGRAČ UTAKMICE: Matija Panić