Prijava

Vaša prijava

Višestruko nagrađivane Jane održale tradicionalni koncert


Vokalno instrumentalni sastav Jane u punoj je dvorani Pučkog otvorenog učilišta održao svoj 14. tradicionalni koncert pod nazivom „Samo pjesma“, kao poklon svome gradu. Prisutni su imali prilike čuti napjeve iz mnogih dijelova Hrvatske – tradicionalne turopoljske pjesme ali i obrade modernih pjesama. Jane su na pozornici instrumentalno pratili i njihovi Jankići, a poseban doprinos koncertu dali su gosti: voditelj orkestra LADA Alan Kanski na cimbalima, član orkestra LADA Stjepan Večković na sopilama i gajdama, dok su ugođaj s njihovog putovanja u Afriku dočarali Ivan Vidović i Josip Lukenda na gitari, Bojan Tošić na bubnju, te Marko Belošević na klavijaturama.

Jedna od članica ovog sastava, Alina Haraminčić, oduševljena je odazivom na održanom koncertu, a otkrila nam je i planove koje VIS Jane imaju za nadolazeće ljeto.

Jako smo zadovoljne, potrudile smo se oko scene i osigurale live prijenos budući da se uvijek traži karta više, što nas iznimno veseli. Na ljeto planiramo turneju po Gruziji na festival folklora, gdje ćemo nastupiti čak u nekoliko gradova kako bismo predstavile ne samo sebe, već i naš grad- rekla nam je Allina Haraminčić, članica Jana.

Eminentni stručnjaci koji prate vokalne sastave zaključili su da unazad gotovo pola stoljeća nije postojao vokalni sastav koji je imao i svoje svirače, kao što Jane imaju svoje Jankiće, a njihovu kvalitetu dokazuju brojnim medaljama s međunarodnih Olimpijada zborova. Naime, do sada su osvojile preko 20 medalja, i to gotovo uvijek zlatnih!