Prijava

Vaša prijava

Drugi put ove sezone: Senzacionalna Gorica sredila Cibonu pod Tornjem!


Utakmica je završila koju minutu ranije, još se nije ni stišala pjesma njegovih igrača, a trener košarkaša Gorice Josip Sesar već se borio protiv bilo kakve vrste euforije nakon pobjede protiv Cibone.

– Treba biti iskren i reći da smo mi imali devet dana da se pripremimo za utakmicu, za njihove akcije, kako čuvati svakog od njihovih igrača, a oni su ipak u subotu igrali važnu utakmicu protiv Krke, u borbi za ostanak u ABA ligi, zbog čega su energetski i emotivno nisu bili na najvišoj razini – kazao je Sesar nakon fenomenalnih 83-77.

Drugi put ove sezone igrali su Cibona i Gorica, drugi put ove sezone slavila je Gorica. U prvom dijelu prvenstva “cibosi” su pali u Velikoj Gorici, za mnoge iznenađujuće, no pravo iznenađenje zapravo je ova druga pobjeda. Gostujuća, impresivna, u utakmici koja je pokazala da je sve moguće kad si – momčad! Goričani su, naime, srušili velikog favorita, a nitko nije zabio više od 13 koševa! Ivan Majcunić ubacio je 13, Marko Baković dodao je 12 uz pet skokova, po 11 su ubacili Karlo Mikšić i Ivan Vučić, Lovro Mazalin je uz devet poena imao i četiri osvojene lopte te tri asista, Borna Kapusta je ubacio je osam poena uz po šest skokova i asista te četiri osvojene lopte, po osam koševa su ubacili Ante Mašić i Ivan Papac… Ukratko, svatko je odradio svoj dio posla.

– Odigrali smo mušku, hrabru utakmicu, od desete minute pa na dalje kontrolirali smo ritam. Imali smo malih problema na Ciboninu zonsku obranu, osjetio sam da se u nekim trenucima u moju momčad uvuklo i malo straha, ali najvažnije je da smo uspjeli – zadovoljno je konstatirao Sesar.

I doista, nakon što je u prvoj četvrtini Cibona izgradila prednost od sedam koševa, nakon što su Goričani shvatili da mogu, da imaju priliku, sve se počelo okretati na njihov mlin. Druga četvrtina izgledala je kao prava košarkaška rapsodija, Gorica je ubacila 26 koševa, primila samo devet i preuzela kontrolu. Bilo je tu svega, od nekoliko akcija koje su završavale “alley-oopom” za Bakovića, preko natprosječne nesebičnosti, pa sve do izvrsne obrane. Sjajna, izvrsna partija Gorice!

– Bili smo prazni, nismo imali ni energije ni koncentracije a to se vidjelo i po skoku i po broju izgubljenih lopti. Darivali smo protivnika i oni su to kao rasterećena momčadi i iskoristili – rekao je trener Cibone Ivan Velić, svjestan da ovaj poraz ni po čemu nije koban po njegovu momčad.

Što se Gorice tiče, ovo su iznimno važni bodovi.

– Nadam se da smo ovom pobjedom osigurali doigravanje, ali trebat će to još potvrditi protiv Osijeka – upozorio je Josip Sesar.