Prijava

Vaša prijava

Novi ugovori Dvornekoviću i Kahlini: ‘Sad imamo i novi cilj, a to je Europa!’


Ostatak momčadi upravo se pripremao za analizu sljedećeg protivnika, ovoga puta analizirala se najbolja momčad u državi, zagrebački Dinamo, a dvojica igrača koji su velikim dijelom i zaštitna lica HNK Gorice bavila su se – potpisivanjem autograma. Potpisali su ih već na desetke ove uspješne sezone, mladi navijači često ih zamole za to, ali ovoga puta autogrami su imali posebnu težinu. Svoj potpis, naime, stavili su na nove ugovor s klubom.

– Vrlo je važno da ključni igrači ostaju vjerni klubu, jedna od naših ideja je pokazati da domaći, hrvatski igrači imaju velik značaj za sve nas. Iznimno smo zadovoljni onime što pokazuju na terenu i nismo željeli čekati kraj sezone s pregovorima oko novih ugovora. Ovo je jasna poruka kluba da na njih dugoročno računamo – rekao je izvršni dopredsjednik HNK Gorice Mindaugas Nikoličius, pa dodao:

– Imamo još sličnih planova, ali idemo korak po korak. Kahlina je bio blizu odlaska u zimskom prijelaznom roku, Dvornekoviću je ugovor isticao u svibnju, a novim ugovorom željeli smo im pokazati da ih trebamo, ali i omogućiti im da se potpuno fokusiraju na teren.

Odradili su obojica i fotografiranje sa svojim dresovima, Dvorneković je u rukama držao desetku, koji će navlačiti na sebe sve do ljeta 2021. godine.

– Naravno da sam sretan i zadovoljan zbog ukazanog povjerenja, zahvaljujem se predsjedniku Črnku, direktoru Niki, šefu Jakiru i njegovu stožeru, ali i svim svojim suigračima. Naravno, hvala i svima mojima doma, ženi, djeci, mami, tati… Njih ne smijem zaboraviti. Ništa, idemo dalje, u nove izazove – rekao je popularni Nindža, koji se u Goricu vratio prošle zime, usred pohoda na prvu ligu, pa pokazao da je, osim kao nogometaš, dobar i kao prorok.

– Rekao sam prije godinu dana da ćemo igrati prvu ligu, u tome smo i uspjeli, a s novim ugovorom mogu najaviti i nove ciljeve, nadam se da ćemo u sljedećih godinu ili dvije dovesti i Europu u Veliku Goricu!

Ciljevi su tu, jasni i visoki, aktualni trenutak izgleda vrlo obećavajuće, a u svemu tome Matija uživa.

– Ovo je definitivno najljepša faza moje karijere, u svojem sam klubu, u kojem sam od djetinjstva, ne moram više lutati po svijetu da bih pronašao sebe u nogometnom smislu. Pronašao sam se ovdje, nadam se da će potrajati što duže – kazao je Dvorneković.

Osim desetke, paraf na novi ugovor stavio je i Kahlina, gorička jedinica. Nije Goričanin, ali toliko se već udomaćio da ga se smatra našim, domaćim igračem…

– Sretan sam što smo potpisali novi ugovor, u klubu su mi još jedanput pokazali da vjeruju u mene. Dogovorili smo se u jednom danu, sretan sam ja, sretni su u klubu, i zajedno idemo u nove pobjede – istaknuo je Kahlina i nastavio:

– Tu sam već dvije i pol godine, doista se osjećam kao domaći igrač. Otkad sam došao, osvojili su drugu ligu, godinu nakon što smo zapeli u kvalifikacijama, a sad igramo i prvu ligu, dobro guramo u njoj… Što očekujem u budućnsoti? Borbu za Europu do zadnje utakmice!

Lijepa je ovo najava za Dinamo, za nedjelju u kojoj će Gorica loviti čudo… Nindža i Kale bit će, naravno, u važnim ulogama u svemu tome.


Najava Dana dječjih vrtića u Velikoj Gorici