Prijava

Vaša prijava

FOTO Globalnom prosvjedu za klimu priključili se i u OŠ Novo Čiče


U petak su se učenici i djelatnici OŠ Novo Čiče uključili su se u globalni prosvjed protiv klimatskih promjena. Prosvjede je inicirala djevojčica Greta Thunberg, švedska aktivistica koja je potaknula mlade diljem svijeta da se pobune protiv apatije i nezainteresiranosti vladajućih. Prosvjedi su organizirani i diljem Hrvatske (Zagreb, Split, Rijeka, Pula, Varaždin…), pa su se i u ovoj našoj školi odlučili pridružiti.

Dan je protekao u ekološkom raspoloženju; na ulazu u knjižnicu malene korisnike je dočekao transparent o prosvjedu za klimu, što je zainteresiralo učenike nižih razreda te su se tijekom odmora pridružili projekciji ekoloških filmova o prevenciji, gospodarenju i zbrinjavanju otpada.

– Nakon projekcije smo razgovarali o onome što smo gledali i o tome kako mi možemo aktivno djelovati kako bismo sačuvali okoliš – rekli su iz OŠ Novo Čiče.

Članovi čitateljskog kluba “Knjigoljupci”, koji se sastaju petkom ujutro, bavili su se čitanjem ekoloških priča te smo dovršili transparente za popodnevni prosvjed. Prije početka nastave djelatnici i učenici viših razreda okupili su se pred ulazom škole i simboličnih pet minuta prosvjedovali držeći transparente. Učenici tvrde da, iako su mladi, znaju da je budućnost na njima i kako bi je spasili, potrebno je djelovati danas!