Prijava

Vaša prijava

Recept za Dinamo: Črnkove kobasice i Nigerijac kojeg se Beli boji!


Tamo lijevo, na terenu s umjetnom travom upravo su igrali “prstići”, za svoj nastup pripremala su se nešto starija djeca, terasa Pevecova kafića bila je puna roditelja, prijatelja kluba, možda i slučajnih prolaznika, a drugi pomoćni teren se zelenio, potpuno spreman za trening prve momčadi, posljednji uoči Dinama… Živahno je bilo na goričkom stadionu nešto više od 24 sata prije prvog sučevog zvižduka u utakmici protiv najtežeg mogućeg protivnika, a u to se uklopilo i jedno druženje gore na katu.

Umjesto uobičajne press konferencije, u klubu su ovoga puta pripremili nešto što su nazvali “Brunch s HNK Goricom”. Zvuči prilično engleski, ali temelj je zapravo bio turopoljski.

– Svake godine u prosincu pokušam pronaći neki ispušni ventil od nogometa, a zadnjih godina pronalazim ga u tome što radim kobasice. Ovo što je pred vama rezultat je tog mog ispušnog ventila – sa smiješkom je rekao predsjednik kluba Nenad Črnko pred novinarima iz najvećih domaćih medija, ali i iz ovih naših, lokalnih.

Kakve su kobasice? Recimo to ovako… Bit će sjajno bude li Gorica u nedjelju protiv Dinama dobra kao ove kobasice “made in Buševec”… Posljednji detalji kulisa za jedan nogometni spektal polako su se odrađivali, ulaznice koje su preostale brojale su su dvoznamenkastim brojkama, a trener i momčad odrađivali su posljednju homogenizaciju.

– Ovo je jedna od onih utakmica koje sanjate, privilegij je moći organizirati se za gostovanje kluba kao što je Dinamo. Veseli me što će tribine i ovoga puta biti pune, budući da je ostalo još manje od stotinu ulaznica u prodaji, što govori da nam definitivno čeka praznik nogometa u našem gradu. Ne sumnjam da će naši igrači biti ‘našpanani’ na 200 posto, da će dati će sve od sebe, pa na kraju… Neka pobijedi nogomet – poželio je prvi predsjednik kluba.

Što se Gorice tiče, ova sezona već je sad jedna velika pobjeda, ali naravno da to ne znači da će se u klubu zadovoljiti postojećim stanjem. Ma kakvi, ni predsjednik ni njegov prvi suradnik Niko nisu takvi tipovi…

– HNK Gorica kroz utakmice poput ove sebi podiže letvicu kako bi postala još bolji i organiziraniji klub. Ponosni smo što možemo objaviti da ćemo u nedjelju otvoriti novi VIP parking, a dobili smo i sve uvjete da naš stadion dobije tri zvjezdice po standardima Uefe. Svi mi znamo što nam još nedostaje za četvrtu zvjezdicu, koliko ih ima i Maksimir, što znači da smo osigurali preduvjete da u budućnosti Gorica može sanjati Europu – kazao je Črnko.

Zamolio je prije početka neformalnog druženja s novinarima da ga se ne ispituje previše o samom nogometu, da će on govoriti o svemu drugome. Teren je, uostalom, briga trener Jakirovića…

– Jesmo li spremni? Ja mislim da jesmo. Iskreno, cijeli ovaj tjedan govorim svojim igračima da u ovoj utakmici treba uživati. Stadion će biti pun, imamo obavezu kvaliteteno se prezentirati, a posljednji rezultati daju nam za pravo da se nadamo – kazao je trener Sergej pa nastavio:

– Ne moram niti govoriti koliko nas teška utakmica čeka… Igramo protiv momčadi koja je Osijeku i Rijeci zabila po tri komada, i to s, uvjetno rečeno, rezervnom momčadi. Međutim, dobro se poznajem s kolegom Bjelicom, znam kako on razmišlja, i očekujem kako će i protiv nas istrčati deset u potpunosti novih igrača u odnosu na utakmicu s Benficom. Naravno, sve su to momci koji su željni dokazivanja, a svi imaju i veliku kvalitetu.

Pitali su ga i što ćemo s Belim, s Iyayijem Atiemwenom, igračem koji je donedavno bio dio goričke svlačionice. Ovoga puta bit će na suprotnoj strani, Jakir jako dobro zna s kim će imati posla…

– Kako ćemo ga zaustaviti? Stavit ću Musu na njega, Beli se njega boji! – ispalio je Jakirović i nasmijao okupljene.

Iako, kažu da u svakoj šali ima i pola istine, neke priče kažu da bi gorički Nigerijac doista mogao imati rješenje za maksimirskog Nigerijca, svog dobrog prijatelja…

Da se u utakmici s Dinamom mora uživati slaže se i izvršni dopredsjednik Mindaugas Nikoličius, Litavac Niko. Čovjek koji govori samo o najvišim ambicijama od prve sekunde od kad je došao još nije doživio jedino pobjedu protiv Dinama.

– Rekao bih da sam uoči ove utakmice u jako dobroj poziciji, budući da nemamo nikakav pritisak rezultata. Ako dobijemo, super, ako izgubimo, to će biti pod normalno… I zato mislim da moramo uživati. Na početku sezone nismo imali ovako visoka očekivanja, osnovni cilj bio nam je ostati u ligu, a danas, kad su iza nas 24 kola, treba čestitati našem treneru što je uspio posložiti momčad koja zna kako uživati u nogometu, koja nije pod pritiskom… Kažem, ovo je najljepša moguća utakmica, a mi ćemo pokušati biti što bolji. Kao što pokušavamo iz dana u dan, iz tjedna u tjedan. Pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti – kazao je Niko.

Prvi je druženja s novinarima napustio Marijan Čabraja, lijevi bek Gorice i novi reprezentativac U-21. Trening je baš trebao početi, nije se mogao prepustiti užicima koje su pružale poslužene delicije, ali nije se žalio.

– Naravno da smo svi gledali njihove utakmice protiv Benfice, ali i bez toga smo svjesni koliko naš težak protivnik čeka. Vjerujem da smo mi spremni, da imamo svoju šansu i da je vrijedi pokušati iskoristiti. Dvaput smo igrali ove sezone, oba puta izgubili smo minimalno, 1-0, iako vjerujem da je u Maksimiru moglo i drukčije završiti… Slažem se da moramo uživati u ovoj utakmici. Na nama je da pokažemo najbolji nogomet koji možemo, a onda se možemo nadati i pozitivnom rezultatu – istaknuo je Čabraja.