Prijava

Vaša prijava

Košarkašice iz Kravarskog plasirale se na državno natjecanje


Natjecanje školskih sportskih društava (ŠSD) osnovnih škola Zagrebačke županije u košarci za djevojčice održano je danas u Sportskoj dvorani Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić Gradu. Natjecala su se samo tri ŠSD-a: ŠSD Slavko Kolar (OŠ Slavka Kolara Kravarsko), ŠSD Gaj (OŠ Ljudevit Gaj Zaprešić) i ŠSD Žerka (OŠ Stjepana Basaričeka Ivanić Grad).

21.03.2019. Ivanić Grad – Natjecanje školskih sportskih društava (ŠSD) osnovnih škola Zagrebačke županije u košarci za djevojčice. Foto: OŠ Slavka Kolara Kravarsko

Košarkašice iz Kravarskog su pobijedile u odlučujućem susretu djevojčice iz Zaprešića i tako im se revanširale za poraz u prošlogodišnjem finalu. Prema riječima nastavnika Matije Ribića, konačni uspjeh je rezultat veće borbenosti, jer su njegove učenice napravile nevjerojatan preokret. Naime, učenice iz Kravarskog su bile u velikom minusu (6:12), ali se nisu predavale i strpljivo su smanjivale zaostatak. Vjera u pobjedu i skoro fanatična borbenost bile su u konačnici nagrađene. Serija od 8 uzastopnih poena bila je dovoljna za pobjedu 14:12! Utakmica ŠSD-a Slavko Kolar kontra ŠSD-a Žerka bila je čista formalnost – 40:4.

Osnovna škola Slavka Kolara ima razloga za veliko slavlje, učenice košarkašice plasirale su se na državno natjecanje!

Galerija

Natjecanje osnovnih škola Zagrebačke županije u košarci za djevojčice

Rezultati  ŠSD Gaj – ŠSD Žerka 40:5, ŠSD Slavko Kolar – ŠSD Gaj 14:12, ŠSD Slavko Kolar – ŠSD Žerka 40:4.

Pobjednički sastav ŠSD Slavko Kolar: Sara Zagorac, Margareta Kolarec, Sara Panižić, Petra Kuzmić, Lorena Šandor, Lucija Ceković, Maja Levačić, Mihaela Petrac, Petra Pičugin, Magdalena Povoljnjak, Petra Vranešić i Lucija Miković. Voditelj ekipe: Matija Ribić, prof. TZK.