Prijava

Vaša prijava

FOTO Sonate i fantazije Antonije Jurin i Krešimira Starčevića


Koncert za klavir i flautu u izvedbi Antonije Jurin i Krešimira Starčevića održan je večeras pred skoro posve ispunjenom Dvoranom Galženica. Izveli su djela klasičnih majstora i skladbe nastale sredinom prošlog stoljeća: Sonata za flautu i klavir Undine, op. 167 (Carl Reinecke, 1882.), Sonata za flautu i klavir, op. 42 (Krsto Odak, 1946.), Fantazija za klavir u C-duru, Hob. XVII/4, Capriccio (Joseph Haydn, 1879.), Sonata za flautu i orkestar, FP 164 (Francis Poulenc, 1957.) i Fantaziju za flautu i klavir, op. 79 (Gabriel Faure, 1898.). Ljubitelji glazbe su uživali u majstorskim izvedbama dvoje umjetnika koji iza sebe imaju respektabilne karijere, koje su započeli u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici.

21.03.2019. Velika Gorica – Koncert za flautu i klavir Antonije Jurin i Krešimira Starčevića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Antonija Jurin je studij flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala s odličnim uspjehom 2006. godine, a završila je i studij prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje je diplomu stekla 2010. godine. Dobitnica je prvih i drugih nagrada na državnim natjecanjima, a usavršavala se na brojnim seminarima istaknutih flautista i pedagoga. Antonija je pedagog u zvanju profesora mentora u Umjetničkoj školi Franje Lučića.

21.03.2019. Velika Gorica – Koncert za flautu i klavir Antonije Jurin i Krešimira Starčevića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Krešimir Starčević je preddiplomski studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu završio 2011., a diplomski 2013. godine. Akademsku godinu 2012./2013. proveo je na Sveučilištu za glazbu i primijenjene umjetnosti u Beču. Osvojio je mnoge nagrade i nastupao na festivalima diljem Hrvatske. Primio je nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje pl. Lučića 2018. godine. Djeluje kao nastavnik korepeticije u Umjetničkoj školi Franje Lučića.

Galerija fotografija


KINO Horor ili avantura