Prijava

Vaša prijava

Trostruki prvak Europe, treći put: Košarkaši na Gripama idu po hat-trick


Nakon što su sredili Cibonu u Draženovu domu, nakon što su se poigrali s osječkim Vrijednosnicama u svojoj dvorani, dobivši utakmicu čak 41 razlike, košarkaše Gorice čeka novi izazov. U nedjelju u 18 sati gostuju na splitskim Gripama, kod momčadi koja je na prijelazu iz osamdesetih u devedesete triput zaredom bila prvak Europe, ali i kod protivnika koji danas živi stvarnost u kojoj je već dvaput ove sezone izgubio od Gorice. U prvom dijelu prvenstva Gorica je bila bolja na svom parketu, u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića slavila je kao gost, a sad stiže treća prilika, za treću pobjedu.

– Sad nam slijedi jedno teško gostovanje kod Splita, koji je promjenio trenera. Dobro ćemo se pripremiti, iako ove sezone s njima već imamo 2-0 bit će jako teško. Novi trener sigurno je donio nešto novo, a mi ćemo dati sve od sebe. Na kraju ćemo vidjeti do koje pozicije će nas naša igra dovesti – kaže trener Josip Sesar, ističući pritom kako je zadovoljan što je njegova momčad konačno ulovila pravu formu, ritam koji podiže Goričane na tablici.

U njegovu sustavu, u ovoj njegovoj momčadi, nema zvijezda ili nedodirljivih. Svaki put iskoči netko drugi, ali temelj je bio i ostao momčadska igra. Tako je bilo protiv Osijeka, tako je pogotovo bilo protiv Cibone, a tako će morati biti i protiv Splita…

– Baš zbog toga što smo ih već dvaput dobili mislim da će nam ova treća utakmica protiv njih biti i najteža. Mislim da će Splićani imati puno dodatnih motiva protiv nas, budući da su već doživjeli ta dva poraza… Ne znam u kakvom su oni trenutno stanju što se tiče ozljeda, ali očekujem najjači mogući Split, pa da se ‘pošoramo’ oko bodova – kazao je Marko Petrović, koji je protiv Osijeka otišao na dvoznamenkasti učinak i u koševima i u asistencijama.

Split je umjesto Vladimira Anzulovića na klupu postavio klupsku legendu Antu Grgurevića, koji zna što ih čeka u nedjelju.

– Kako objasniti dva poraza od Gorice? Jednostavno, nadigrali su nas u svim segmentima, pogotovo u drugoj utakmici. Eto, to je objašnjenje – kazao je Grgurević i dodao:

– Znamo da nas čeka teška utakmica, ali to je i dobro. Teške utakmice stvaraju bolje igrače i bolje trenere. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo doći do pobjede, da uzmemo ove važne bodove.

U jednoj rečenici, čeka nam pošten “krešendo” na Gripama. Zahuktala, sve bolja Gorica s jedne strane i osvetnički raspoloženi Split s druge…