Prijava

Vaša prijava

‘Ogrtač’ je svjedočanstvo ženske snage i pobjede


Predstavljanje knjige ‘Ogrtač, autorica Snježana Strbad održala je u mjestu  u kojem živi, u subotu 23. ožujka, u prostorijama Društva žena u Velikoj Mlaki.

Knjigu je objavila u vlastitoj nakladi kao trajno svjedočanstvo, kako sama kaže, o ljubavi, istini, strahu, hrabrosti, stajalištu, unutarnjoj snazi, ljudskosti i pobjedi. Naime, autorica je suočena s teškom životnom borbom, karcinomom, zavoljela život još više i prihvatila pozitivan stav. Pobijedila je u bitci protiv opake bolesti s kojom je bila suočena, te izašla zdrava i snažnija.

 

Knjigu su predstavile autorica Snježana Strbad, dugogodišnja članica Društva žena Velika Mlaka Barica Uroić-Štefanko, te dopredsjednica i voditeljica istraživačke sekcije Društva Ivana Andrić Penava. Svečanijem tonu ovoga događanja pridonijele su gošće zadužene za glazbeni dio programa Ljliljana Katić iz Dugoga Sela i Karolina Rigljan iz Zagreba. Izvele su autorske skladbe Ljiljane Katić „Moja si punina“, „Izdisaj moj“, „Neću odustati“ i „Ti si odgovor“.

Prihod od prodaje knjige odlazi u humanitarne svrhe, namijenjen Udrugama „Krijesnica“ i „Jak kao Jakov“, a koje pružaju podršku i pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima.