Prijava

Vaša prijava

Gol s 40 metara za promjenu golmana, gol u zadnji čas za remi i kiselo slavlje


U trećoj proljetnoj rundi prvenstva u 18. kolu 1. županijske lige istok Dinamo Hidrel je i treći put remizirao. Ovaj put je protiv Brcka doma završilo 2-2 po tvrdom i grbavom travnjaku, uz veliku pomoć fortune. Ranije protiv Turopoljca i Lonje bod se slavio, ali ovo kontra takozvanog suparnika “po mjeri” nije izgledalo dobro. Igrali su dinamovci anemično, nepovezano, bojažljivo, pa i naizgled nezainteresirano. Pola momčadi su juniori koji su dan ranije odigrali šarf prvenstveni dvoboj u borbi za prvo mjesto u svojem uzrastu i to se itekako osjetilo na seniorskoj razini. Teško će u nastavku prvenstva prolaziti ovakvo trošenje mladića koji bi mogli sagorjeti.

Umorno su izgledali igrači Dinama Hidrela na ogledu s Brckom

Gosti nisu odigrali ništa posebno, ali su bili nadomak trobodu, koji su možda i zaslužili. Igrači Brcka su više željeli pobjedu, bili su borbeniji, žustriji, svježiji, brži, a zabili su i dva prekrasna gola. Oba je iz slobodnjaka sprašio Božidar Grgošić. Prvi u 17. minuti, vjerovali ili ne, s dobrih 40 metara po sredini!! Opalio je projektil u svoj lijevi kut visoko u vratnicu, od koje se lopta zabila u mrežu. Zaista vrlo efektno, silovito i precizno ali… Bilo je to ipak skoro s pola igrališta i to bi morao obraniti i vratar kvalitete Brune Filipovića. Drugi pogodak Grgošić je zavukao u 39. minuti, s 20 metara malo iskosa. Ovaj put pucao je plasiranim udarcem, pogodio je opet istu vratnicu, gotovo na istom mjestu, a lopta se opet koprcala u mreži za 1-2.

Primljeni golovi koštali su vratara domaćih izlaska iz igre na poluvremenu, a u nastavku je solidno branio Marijo Gligorević. Dinamovci su stizali rezultatski zaostatak najprije zgoditkom Nikole Slivak nakon ubačaja Žugaja i odbijanca u toj situaciji slabog vratara Domagoja Solarića. Kod vodstva gostiju 1-2 sudac Jantoljak mogao je mirne duše svirati kazneni udarac za Brcko, koji je imao još prigoda za povećati vodstvo i riješiti pitanje pobjednika. Kad se sve to skupa nije dogodilo, stigla je kazna debelo u sudačkoj nadoknadi. Nakon posljednjeg očajničkog napada dinamovaca, stoper Amel Pudić, koji je prebačen na centarfora, uspio je izbliza zatresti gostujuću mrežu, na očaj svih iz Brcka i kiselo veselje modrih iz Čiča.

DINAMO HIDREL – BRCKO 2-2
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrela. Gledatelja 60. Sudac: Srečko Jantoljak (Vrbovec).
STRIJELCI: 0-1 B. Grgošić (17), 1-1 Slivak (36), 1-2 B. Grgošić (39), 2-2 Pudić (90).
DINAMO HIDREL (4-2-3-1): Filipović (od 46. Gligorević) – Sudar, Panić, Pudić, Kuzmić (od 60. Jurišić) – Šantek, I. Jambrešić – Slivak (od 53. Ž. Josić), D. Josić (od 79. S. Andrišević), Žugaj – L. Blažević. Trener Neven Andrišević
BRCKO (4-2-3-1): Dom. Solarić – J. Blažević (od 76. Vešligaj), Dominić, Kujunđija, Dan. Solarić (od 89. Blatančić) – B. Grgošić, Mušanović – Krapec, Barišić, Gredelj – Svaguša. Trener Tomislav Grgošić
IGRAČ UTAKMICE: Božidar Grgošić (Brcko).