Prijava

Vaša prijava

Pijan sjedneš za volan, sudariš se i voziš dalje…


Pojačane policijske patrole s već ustaljenim fokusom na brzinu i vožnju pod utjecajem alkohola ne sprječavaju prometne prijestupnike, kojih je svakog vikenda sve više. Dugo se nije dogodilo da je policija imala ovoliko posla za vikend, naime, utvrđeno je čak 96 prometnih prekršaja!

Alkoholni vikend rekorder 31-godišnjak je koji je napuhao 1,98 promila. Naime, prvo je sudjelovao u prometnoj nesreći u Buševcu s materijalnom štetom u kojoj su se sudarila dva osobna automobila kod Zagrebačke 53. Ni to ga nije zaustavilo, pa je nedugo nakon udesa ponovo uhvaćen u 21.30 sati Velikoj Gorici. Tijekom trajanja akcije dogodile su se ukupno tri prometne nesreće od čega dvije s materijalnom štetom i jedna s lakše ozlijeđenom osobom.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, izdani su im prekršajni nalozi, vozačka dozvola im je oduzeta i isključeni su iz prometa na 12 sati, dok su dva vozača (jedan od njih je prethodno spomenuti rekorder) zatečena s koncentracijom od 1,50 g/kg i više smještena u posebne policijske prostorije do otrežnjenja.

Tijekom provođenja redovne vikend akcije i kontrole utvrđeno je 74 ciljanih prekršaja, od kojih je  sedam zbog vožnje pod utjecajem alkohola i 67 prekršaja nepropisne brzine. Utvrđeno je još 22 ostala prekršaja iz domene prometa.