Prijava

Vaša prijava

Od starih pamučnih majica izradite unikatne platnene torbe


Gradska knjižica u sklopu programa Četrti četrtek ugostit će radionicu Martina Tomljanović iz Socijalne zadruge Humana Nova. Polaznici će naučiti izraditi platnene torbe od pamučnih majica. Potrebno je donijeti jednu ili dvije stare pamučne majice koje će dobiti novu namjenu i biti vam od koristi.

U sklopu radionice voditeljica će predstaviti koncept ponovne uporabe stare odjeće i kućanskog tekstila te govoriti o važnosti osvještavanja građana o odvajanju i recikliranju tekstilnog otpada u kućanstvu.

– Dobra ekonomija podupire kvalitetu života u zajednici, stvara prilike i mogućnosti da zadovoljimo svoje potrebe bez ugrožavanja drugih, pravedno koristi i dijeli resurse, prihvaća odgovornost i njeguje solidarnost te poštuje održivost ekosustava. Na ovim temeljima zasnovana je i priča o Socijalnoj zadruzi Humana Nova. Ponovna uporaba stare odjeće i kućanskog tekstila te osvještavanje građana o odvajanju i recikliranju tekstilnog otpada u kućanstvu, njihova je misija od osnutka zadruge 2011. godine u Čakovcu, jednako kao što im je cilj zapošljavanje osoba iz marginaliziranih društvenih skupina – poručili su uz Gradske knjižnice te pozvali sve sudionike radionice da se odazovu akciji sakupljanja rabljene odjeće i donesu svoje tekstilne viškove iz kućanstva.


Turopoljski festival folklora 2019.