Prijava

Vaša prijava

U najvećem distribucijskom centru u Turopolju 200 radnih mjesta


Atlantic grupa danas je u poslovnoj zoni Meridian 16 u Vukovinskom polju otvorila logističko distribucijski centar. Jedna od vodećih prehrambenih kompanija u regiji odlučila se za svečanost zatvorenijeg tipa, a da se nešto događa, moglo se vidjeti izvana po velikom broju parkiranih vozila, ali i osiguranju kojeg se ne bi postidio niti neki visoki državni dužnosnik. Samom kompleksu nije se moglo prići samo tako. Dok su visoki uzvanici mogli direktno vozilima u kompleks, svi ostali morali su svoja vozila ostaviti na vanjskom parkiralištu. Promet su regulirali zaštitari, a nakon parkiranja bilo je potrebno proći “check point” na kojem se nalazio ozbiljan muškaraca s “bubicom” u uhu. Osiguranje i zaštitari bili su raspoređeni i u unutrašnjosti objekta, pa smo se počeli pitati dolazili to predsjednica ili premijer.

Foto:Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Dočekala nas je siva ‘betonska’ unutrašnjost skladišta, koje je svojom veličinom ostavljalo bez teksta. Riječ je o najvećem objektu ove vrste u cijelom Turopolju. Na prostoru od 60 tisuća četvornih metara, smjestio se objekt od 28 tisuća četvornih metara i 30 tisuća paletnih mjesta, a predviđena je i mogućnost njegova širenja u skladu s poslovnim potrebama. No, to nije sve. Najavljeno je i uvođenje autonomnih logističkih robota. Riječ je o strojevima koji će moći prenositi 800 kilograma tereta, a dizajnirani su za sigurno kretanje među ljudima, opremom i drugim logističkim vozilima. Prvi primjerci bit će pušteni u pogon do 15. travnja.

Foto:Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Draženom Barišićem imalo je razloga za veselje, jer privući ovakvu investiciju nije mala stvar. Kako je gradonačelnik i sam rekao u svom govoru, mnogi načelnici, gradonačelnici pa i župani rado bi se našli na njegovom mjestu.

Foto:Anes Šuvalić/Cityportal.hr

– Ovo je najveći privatni strateški projekt koji je realiziran u našem gradu. Za nas je ovo veliki korak u pravom smjeru za privlačenje velikih investitora. Očekujemo nove investitore, koji će svojim poslovanjem stvoriti novu paradigmu gospodarstva i ekonomije u Velikoj Gorici. Mi očekujemo i imamo takva saznanja da će se na ovom području uskoro pojaviti isto tako veliki i značajni investitori pa će ovaj dio Gorice napokon zaživjeti onako kako je i planirano u gospodarskom smislu. U distribucijskom centru otvoreno je 200-tinjak novih radnih mjesta, a očekujemo i otvaranje novih njegovim daljnjim širenjem – rekao je gradonačelnik.

Foto:Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Za razliku od gradonačelnika, vlasnik Emil Tedeschi nije bio raspoložen za davanje izjava lokalnim novinarima, već je uživao u društvu gradskih čelnika, svojih poslovnih partnera i djelatnika njegove kompanije.