Prijava

Vaša prijava

Album ‘Sve činim novo’ pomeo konkurenciju i donio Porin u Goricu


Nakon što su učenici umjetničke škole Franje Lučića oduševili sveprisutne svojim rođendanskim spektaklom ‘Queen’. Jučer je naš grad postao bogatiji za jednog Porina. Jedan od najpopularnijih hrvatski bendova koji izvodi duhovnu glazbu, Emanuel , dobio je Porin za najbolji album popularne duhovne glazbe ‘Sve činim novo’.

Ovi mladi ljudi svoju ljubav prema pjevanju i slavljenju Svevišnjega počeli su davne 2001. godine. Tada tinejdžer Domagoj čuvši grupu Fides , uz veliku pomoć župnika Ružmana i tate glazbenika osniva bend. Njihov početak nije bio nimalo lagan. Počeli su kao zbor mladih Bl. Alojzija Stepinca. Svoje prve korake napravili su na nedjeljnim misama gdje su još učili jer nitko od njih nije profesionalni glazbenik, ali ljubav prema duhovnoj glazbi bila je jača te kako su ‘rasli’ tako je i njihovo znanje raslo te danas bend ima svog bubnjara,klavijaturistu , gitaristu, pjevače i s razlogom su postali bend za kojeg se zna.

Iza sebe imaju šest albuma. Svoj prvi album izdali su već 2004 godine, imali su suradnju s Massimom, nastup za Svetog Oca pred 200.000 ljudi, mnogo nastupa u Hrvatskoj, ali i izvan nje, stotine i tisuće misa, mnoge festivale, vjenčanja. I s razlogom se može reći da su najvažniji bend duhovne glazbe.

Danas pune sve prostore u koje dođu, a posebno su ponosni na svoja dva velika koncerta u gradu gdje je sve počelo. Mnogi Goričani znaju za njih pa i ne čudi da se dvorana za njihov koncert rasproda za čas.

Emanuelu od srca čestitamo i želimo još puno uspjeha.