Prijava

Vaša prijava

U Novom Čiču stasaju neki novi prvotimci


Nakon HNK Gorice i NK Kurilovca, Dinamo Hidrel ima jednu od najboljih škola nogometa u Turopolju. Poznata je činjenica da dobar dio juniorske momčadi danas čini okosnicu seniora, koji igraju u 1. ŽNL istok. U subotu su spomenuti juniori svladali u derbiju u Kuču Turopoljac 3-1 (Jurišić, Kuzmić, Žugaj) i ne ispuštaju prvu poziciju u redoslijedu. Da se u Čiču ozbiljno radi s mladim nogometašima potvrdila je i nedjeljna matineja od 10 sati i prvenstvena utakmica 15. kola NSZŽ starijih pionira između Hidrela i Stupnika, koji je, inače, jače rangirani klub.

Stariji pioniri Stupnika nisu imali previše šansi na gostovanju u Novom Čiču

Pred 40-tak gledatelja, među kojima je bilo muške i ženske populacije svih uzrasta, slavio je Dinamo rezultatom 7-1. Kako su padali golovi, tako su se redale runde u klupskom lokalu jer roditelj(i) strijelca obično plaća ceh.

Roditelji su pozorno pratili zbivanja na terenu, a runde su plaćali oni čija su djeca zabijala golove…

Istina, nije dobro krenulo za modre. Gosti su krenuli s centra i odmah u prvoj kombinaciji izborili korner s lijeve strane. Udarac iz kuta izveo je Filip Karamatić, a glavom zabio loptu u mrežu Benjamin Čeko i bilo je 0-1. Vodstvo Stupnika trajalo je do 8. minute. Tada je s lijeve strane odlično na drugu ubacio Filip Žarina, a Tomislav Jukić također glavom izbliza pogodio za 1-1. Nakon toga razigrao se neuhvatljivi Leon Hasanović. Poslije kontre u dva poteza u 20. minuti, Leon je pobjegao pratnji i pogodio u suprotni kut i bilo je 2-1. Za 3-1 Hasanoviću je asistirao sveprisutni, a korpulentni znalac Patrik Đurašić, nasljednik oca Dančija, koji je u svoje vrijeme bio golgeter, a tada su bila neka druga nogometna vremena. Za svoj treći, a Dinamov četvrti pogodak, Hasanović je ukrao jednu loptu i sigurno poentirao.

Gostujući golman imao je pune ruke posla, ali mreža mu je na kraju napunjena do vrha…

U drugom poluvremenu golijada je nastavljena u 38. minuti (pioniri igraju dva puta po 35 minuta), kada je Jan Nedić s lijeve strane sasvim iskosa pogodio mrežu. Leon Hasanović zabio je i za 6-1, a asistent je bio Mario Drobnjak. U 67. minuti slobodnjak je odlično izveo Matija Turković, a izbliza glavom zabio Drobnjak za konačnih 7-1. Modri su s terena ispraćeni spontanim i frenetičnim aplauzom svih prisutnih. Dečki su zaslužili, a ako nastave tako, mnogi će za koju godinu također nositi dres seniora. Igrač utakmice Leon Hasanović jedan je od glavnih kandidata za takva što, ali uz pokazan nogomet mora steći i neke sportske navike, kao primjerice odazvati se treneru koji ga je uporno zvao. Bez toga neće ići željenim putem.

DINAMO HIDREL – STUPNIK 7-1
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrela. Gledatelja 40. Sudac: Luka Kelihar (Velika Gorica). Delegat: Miro Magdić.
STRIJELCI: 0-1 Čeko (1), 1-1 Jukić (8), 2-1 Hasanović (20), 3-1 Hasanović (24), 4-1 Hasanović (31), 5-1 Nedić (38), 6-1 Hasanović (52), 7-1 Drobnjak (69).
DINAMO HIDREL: Šafranko, Jukić, Valec (od 52. Bujić), Turković, Hasanović (od 60. I. Mihanić), Drobnjak, Zetić (od 61. S. Mihanić), Nedić, Zlatović (od 59. Varžak), Žarina (od 50. Andrijanić), Đurašić. Trener Ivan Kovačević.
STUPNIK: Nikić, I. Zorić, Čeko, Karamatić, Vidović, L. Zorić, Japec, Šimić, Čanadžija, Vujeva, Jug, Fiket. Trener Josip Marijan.
IGRAČ UTAKMICE: Leon Hasanović


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike