Prijava

Vaša prijava

Dolijali pljačkaši benzinskih postaja u Velikoj Mlaki


Završeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, 21-godišnjakom i tri maloljetnika zbog sumnje da su od siječnja do veljače pljačkali benzinske postaje u Velikoj Mlaki.

– Sumnja se da su 27. siječnja, 15. veljače i 24. veljače 2019. godine u na području Velike Gorice, u mjestu Velika Mlaka počinili razbojništva na benzinskim postajama uz prijetnju teleskopskim palicama i plastičnim pištoljem – poručili su iz PUZ-a.

U zadnjem kriminalnom pothvatu, dvojica članova ove grupe 24. veljače oko 21,40 sati došli su na benzinsku postaju INA jug u Velikoj Mlaki. Maskirani mladići djelatniku koji se nalazio vani zaprijetili pištoljem i palicom. Naredili su mu da legne na pod, što je ovaj u strahu za vlastiti život i uradio. Nakon toga ušli su u trgovinu benzinske postaje gdje se nalazio drugi djelatnik, kojem je jedan razbojnik uz prijetnju pištoljem rekao: ‘Daj pare, daj sve što imaš’. U strahu za vlastiti život, muškarac je otvorio blagajnu i dao mu novac.

Ukupna materijalna šteta ovih kaznenih djela iznosi oko 9.600 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici i Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici dostavljena su posebna izvješća.