Prijava

Vaša prijava

‘Semafor nije kriv za dvije prometne nesreće u Velikoj Mlaki’


Dvije teške prometne nesreće koje su se u samo pet dana dogodile na raskrižju Zagrebačke ulice s Industrijskom ulicom i Ulicom Nikole Kramarića dignule su na noge goričku javnost. O sigurnosti prometovanja na raskrižju između Velike Mlake i Donje Lomnice bilo je govora i na radnom sastanku predstavnika Grada i goričke policije.

Foto: Facebook/Dražen Barišić

Mala je vjerojatnost da je pukom slučajnošću na istom mjestu dogode ovakve teške nesreće, što je potaknulo razna ‘govorkanja’, pa i ono da je loša regulacija semafora kriva za situaciju u kojoj je izgubljen jedan ljudski život, a četiri su osobe ozlijeđene. Zamolili smo Dubravka Katulića, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti da prokomentira te špekulacije.

– Rad semafora propisan je projektnim zadatkom, odnosno projektom, i programiran je uz suglasnost policije. Mi smo provjerili stanje i ono je uredno, ništa se nije promijenilo. Nema ‘bugova’ na semaforu i on radi uredno – rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

Ne preostaje nam drugo nego prilagoditi vožnju uvjetima na našim prometnicama. Vozači, maknite nogu s gasa i budite oprezni, kako bi se izbjegle tragične posljedice kakve smo vidjeli posljednjih dana.