Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Sad me već malo živcira što primamo golove iz prekida…


Kad je prvi put ove sezone Lokomotiva gostovanja u Velikoj Gorici, u tom trenutku kažnjeni trener Sergej Jakirović gledao je utakmicu s tribina. I vidio poraz. Kad je Lokomotiva opet došla u grad, Jakir je bio na svome mjestu, na klupi, pogled je bio nešto lošiji, ali ishod je isti. Opet poraz.

– U prvom poluvremenu neki su naši igrači bili potpuno bez energije, baš su se osjetile posljedice utakmice u Osijeku u petak… – kazo je Jakirović uvodno pa nastavio:

– Gledatelji su vidjeli dobru utakmicu, u kojoj je Lokomotiva mogla povesti i ranije, jer Kahlina je nekoliko puta super reagirao, ali imali smo i mi nekoliko situacija iz kojih smo mogli zabiti. Na kraju smo zaspali u jednom prekidu, u situaciji kad svatko ima svog igrača i to mi, iskreno, već malo ide na živce.

Logično, trener Gorice bio je razočaran porazom, pogotovo zbog onoga što se događalo u nastavku utakmice. “Preuređena” Gorica, s dva nova igrača na terenu, izgledala je daleko bolje u nastavku, dominirala čak i nakon što je ostala s desetoricom, ali gol nije zabila nego primila još jedan.

– Dvije zamjene koje smo napravili u poluvremenu pokazale su se dobrima. Stisnuli smo Lokomotivu, tako je bilo cijelo drugo poluvrijeme, a nastavili smo čak i nakon Miyinog isključenja. Ne mogu se oteti dojmu da smo tu morali iskoristiti barem jednu od prilika koje smo imali… Nismo uspjeli i nakon što je Radonjić zabio drugi gol, bilo je jasno da će Lokomotiva uzeti bodove. I ja im na tome čestitam – korektno je Jakirović zaključio analizu utakmice.

A onda su krenula pitanja o problemima u obrani. I o Godfreyu Oboaboni, koji je opet ostao na klupi iako je, kako je to kazao kolega, “igrao na Svjetskom prvenstvu i ima 53 nastupa za Nigeriju”. Uz dodatak “zašto on ne može biti standardan u Gorici?”

– Zato što je jučer imao temperaturu 37,8 – odgovorio je Jakirović pa nakon novog pitanja o Oboaboni dodao:

– Evo, igrao je u Osijeku, na momente dobro, na momente slabo, ali mislim da smo mi puno sigurniji kad je kapetan Čagalj u igri, vjerojatno zbog komunikacije. Ja se stalno nadam i čekam da Oboabona dođe na pravu razinu, na kojoj je nekad bio, ali to se ne događa. A to gdje je netko igrao… Mene zanima sadašnjost, a ne prošlost. I ja sam igrao Ligu Uefa, ali sad sam u penziji.

Obrana će na ljeto, potvrdio je to i trener, doživjeti promjene.

– Morat ćemo na ljeto reagirati, to je sigurno, ali rekao bih da golove i prima i zabija momčad, a ne pojedinac. Ne bih baš apostrofirao Oboabonu kao spasitelja ili Čagalja i Jovičića kao glavne krivce. To je glupost. Ovo je momčadski sport, nije ovo tenis. I ja sam očekivao da će nam Oboabona puno donijeti, no igrao je u paru s Morom protiv Intera, pa smo primili dva gola u prvih šest minuta. I nakon analize, vjerujte mi, nitko ga ne bi stavio u momčad – objasnio je trener Gorice.

Sljedeće pitanje bilo je o isključenom Farouku Miyi, o njegovih 20 minuta između ulaska na početku nastavka i crvenoga kartona u 65. minuti…

– Dobro je ušao u utakmicu, plan je bio da uđe u nastavku, a planirali smo i da igra protiv Rijeke. Sad neće igrati – promijenilo se raspoloženje trenera Jakirovića na spomen ove teme.

– Meni je fascinantno da je prije drugog žutog kartona bio faul na Miyi, da je četvrti sudac vikao glavnom ‘faul, faul’, ali on to nije uvažio. I odmah zatim je Miya dobio drugi žuti. Tako smo mi čuli na klupi, a zašto je to tako, ja ne znam… Možda ću biti pametniji kad pogledam utakmicu, ovako nema smisla ni komentirati, jer ništa se ne može promijeniti – dodao je Jakirović, jasno davši do znanja da nije zadovoljan poslom koji je odradio sudac Križarić.

Nakon svega, zahvaljujući i vlastitim i tuđim slabostima, Gorica je doživjela poraz koji je udaljava od četvrtog mjesta, koje vodi u europska natjecanja. Lokomotiva je sad pobjegla na velikih sedam bodova prednosti. Međutim…

– Imamo šanse i dalje! Još 27 bodova je u igri, a u sljedećih pet kola igra svatko sa svakime. Ali, naravno, moraš nekoga i pobijediti da bi ostale realne šanse. Ako ne, tu smo gdje jesmo i promovirat ćemo druge igrače – zaključio je Sergej Jakirović.

Nešto kraće govorio je pobjednik, trener Lokomotive Goran Tomić.

– Izuzetno bitna utakmica za obje momčadi. Dobro smo se pripremali za nju i to je izgledalo jako uspješno, pogotovo u prvom poluvremenu, kad smo mogli zabiti i poneki gol više, imati još veću prednost, bili smo puno bolji. U nastavku je nastupio naš pad, Gorica je preuzela konce igre i dominirala u svakom duelu. Ne bi bilo nezasluženo i da je otišlo na 1-1, u tim trenucima smo baš ‘visili’… – kazao je Tomić i dodao:

– Ogroman je pritisak rezultata, uvukla se i nervoza u moju momčad, ali Radonjić je srećom zabio fantastičan drugi gol i mirno smo priveli utakmicu kraju. Kad se sve zbroji, mislim da smo zasluženo pobijedili.

Lokomotiva je tako ostala jedina momčad, uz Dinamo, koju Gorica ove sezone nije uspjela pobjediti. Jedini bod uzela je u gostima, domaća bilanca kaže – dva poraza.

– Očito nam odgovara igrati u Velikoj Gorici. Prvi put smo dobili 3-0, sad 2-0, ali i dalje mislim da je Gorica jako, jako nezgodna momčad. Svaka im čast – komplimentirao je Tomić.