Prijava

Vaša prijava

Gorički Nindža: ‘Pokazali smo da znamo s Rijekom, idemo ih opet dobiti’


Nova utakmica, novo kolo, novo dokazivanje, još jedna domaća utakmica, u kojoj imamo priliku popraviti dojam nakon poraza od Lokomotive, rekao je Matija Dvorneković najavljujući gostovanje Rijeke u Velikoj Gorici.

Riječani se vraćaju na stadion na kojem su tamo u listopadu ostali bez trenera Matjaža Keka, koji je upravo ovdje objavio da odlazi nakon pet i pol godina na klupi, ali dobili su Igora Bišćana. I nastavili utabanim putem. Gorica, s druge strane, čeka Riječane nakon tri utakmice iz kojih je izvukla jedan bod, onaj gostujući u Osijeku. Doma su Goričani posrtali protiv Dinama, a zatim i protiv Lokomotive u utorak.

– Tu utakmicu smo zaboravili, okrećemo se onome što slijedi i svi priželjkujemo ta tri boda koja bi nas ostavila u priključku za onima koji se bore za Europu. Nemamo što skrivati, idemo po pobjedu – ambiciozan je Dvorneković, koji bi lako mogao dobiti šansu od prve minute, budući da je protiv “lokosa” ušao u posljednjih 20 minuta.

I trener Jakirović će priznati da postoji umor, velika energetska potrošnja, jer ipak je ovo treća utakmica u osam dana, ali čovjek zvan Nindža uvjeren je da problema po tom pitanju neće biti.

– Stanje u momčadi je dobro, svi smo zdravi i spremni. I ja i ostali dečki osjećamo se odlično, fizički smo dobro pripremljeni, što je pokazalo i drugo poluvrijeme protiv Lokomotive. U prvom smo energetski bili loši, nije bilo dobro, a onda se opet u drugom pokaže da se može, da to ipak ide nekako – kaže Dvorneković.

Nakon poraza u prvom kolu prvenstva (0-2) na Rujevici, Gorica je povezala dvije pobjede protiv Rijeke. Prvo doma, u toj utakmici u kojoj je Kek “smijenjen”, a zatim i u Rijeci na otvaranju proljeća. U utakmici u kojoj je gol zabio i Matija Dvorneković.

– Samo se nadam da će u nedjelju po medijima biti naslovi tipa ‘Rijeka trajala od Gorice do Gorice’. Zadnji poraz doživjeli su baš protiv nas, u tom prvom kolu proljetnog dijela prvenstva, a nakon toga su u osam utakmica uspisali sedam pobjeda i jedan remi. Imaju konstantu, trener Bišćan jako ih je dobro posložio, o čemu govore i njihovi rezultati, tako da smo sigurni da nas čeka jako teška utakmica. Po mom mišljenju, Rijeka igra najbolji i najbrži nogomet u ligi, brži čak i od Dinama! No spremni smo, pokazali smo da znamo protiv njih, dvaput smo ih pobijedili i, ako Bog da, idemo i po treću pobjedu – zaključio je Dvorneković.

Trener Jakirović kombinirao je kojih 11, odnosno 18 igrača odabrati za ovaj ogled, neki će sigurno dobiti i malo predaha, a sat vremena prije utakmice saznat ćemo i što je točno odlučio. Upitan je Lukasz Zwolinski, kojeg muči lakša ozljeda, pa bi sastav za Rijeku mogao izgledati ovako nekako…

Kahlina – Mchedlishvili, Oboabona, Jovičić, Čabraja – Marina, Suk – Dvorneković, Maslowski, Lovrić – Ndiaye.